19/07/2022 | Yazar: Kaos GL

İHD’nin 36. yıl açıklamasında konuşan Eş Genel Başkan Eren Keskin, derneğin savaşa, ırkçılığa, militarizme ve homofobi ile transfobiye karşı mücadelesini hatırlattı.

İHD 36 yaşında: Homofobi ve transfobiyle mücadeleye devam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: MA

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, derneğin 36’ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla dün (18 Temmuz) İstanbul Sultanahmet’te bir araya gelerek, açıklama yaptı.

Açıklamada, “İnsan hakları mücadelemiz sürüyor, sürecek” yazılı pankart ile “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “İnsan haklarıyla insandır”, “Erkek devlet şiddetine son” ve “Çocuk istismarına dur de” dövizleri taşındı.

Açıklamada İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, çocukları cezaevinde olan, işkence gören ve idam edilen insanların aileleri tarafından derneğin kurulduğuna dikkat çekti ve şöyle dedi:

“İHD her zaman savaşa, ırkçılığa, militarizme ve homofobi ile transfobiye mücadele etti. Askeri darbeciler ile yaptıkları Anayasa hala yürürlükte. Bu iktidarda olan ya da olmayan veya gelecekte olacak olan hiçbir bir partinin militarizmden şikayet etme hakkı yoktur. Çünkü onlar askeri darbeci Kenan Evren tarafından hazırlatılan Anayasayı hala değiştirmediler. Biz bu Anayasa ile yönetiliyoruz. Bir darbe hukuku gündemdedir. O nedenle Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, kadınlar, LGBTİ+’lar savaş karşıtı oldukları için hala baskı altındalar.”


Etiketler: insan hakları, tarihimizden
nefret