25/09/2012 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, KCK operasyonu kapsamında 42 kişiyle birlikte bugün gözaltına alındı.

İHD Mersin Şube Başkanıyla Birlikte 42 Kişi Gözaltında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, KCK operasyonu kapsamında 42 kişiyle birlikte bugün gözaltına alındı.

İnsan Hakları Derneği Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Mersin emniyetine bağlı güvenlik güçleri bugün sabah İHD Mersin Şubesine dernek yetkililerine haber vermeden zorla girdi. İHD Mersin Şube başkanının evini de arayan polis, başkan Ali Tanrıverdi’yi gözaltına aldı.

Mersin, Adana, Diyarbakır, Şırnak, Batman ve Dersim’de yürütülen KCK operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 42’ye çıktı. Gözaltına alınanların arasında İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile birlikte BDP Mersin İl eşbaşkanları Musa Kullu ve Aynur Aşan ile DİHA muhabiri Ferhat Arslan, sendikacılar ve sivil toplum örgütü temsilcileri de bulunuyor. 

Gözaltına alınanların isimleri

Soruşturmada 24 saatlik kısıtlama kararı olduğu bildirildi. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: DİHA Mersin muhabiri Ferhat Arslan, BDP PM Üyesi Hüseyin Şabuk, İl Eşbaşkanları Aynur Aşan ve Musa Kulu, BDP Mersin Eski İl Başkanı Başkanı Cihan Yılmaz, BDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Abdullah Sayılgan, Eğitim Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Aynur Şahin, Eğitim Sen Yöneticisi Sinan Muşlu, Tüm Bel Sen Üyesi Erdal Sarıkaya, Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Faik Eroğlu, İHD Mersin Şube Bşkanı Ali Tanrıverdi, MKM çalışanları Seyhan Yıldırımlı ve Barış Arun, Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi Koordinatörü Gülhan Yağ, İŞTAR Basın Danışmanı Roza Yaruk, Radyo SES Çalışanı Mahir Ögetmen, DTK Delegesi Nesrin Altay, BDP Akdeniz İlçe Başkanı Yardımcısı Sıtkı Aydemir, DTK Delegesi Saadet Sürer, BDP Mersin İl yöneticileri Yılmaz Demir ve Adil Karabulut, Akdeniz Belediyesi çalışanı Ali Adsız, Hüseyin Duran ve Cüneyt Akkuş, YAKAY-DER yöneticisi Kadri Beştaş, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Aral, NAR-DER Yöneticisi Emine Kocadağ, Kurdi Der Mersin Şube Başkanı Selahattin Çam, KİBELA Kadın Derneği Başkanı Hediye Bakrak, BDP Üyesi Mehmet Bitkin, Fırat Dağıtım çalışanı Egit Bakırhan, BDP PM Üyesi ve Yerel Yönetimler Çalışanı Mustafa Gül, BDP Kadın Meclisi Üyesi Perihan Kaya, BDP Genel Merkez çalışanı Yahya Figan, Eğitim Sen Mersun Şube Üyesi Mustafa Işık. 

“Bugüne kadar 10 binin üzerinde arkadaşımız tutuklandı”

KCK operasyonları Mart 2009’da Kürtlerin yerel seçimlerde elde ettiği tarihi başarı ardından aynı yılın Nisan ayında başlatıldı. Bitmek bilmeyen bu operasyonlar sonucu bugüne kadar binlerce kişi tutuklandı. 

Halen tutuklu olanlar arasında 6 BDP’li vekil, 30’u aşkın belediye başkanı, onlarca gazeteci, 70’e yakın sendikacı, 30’u aşkın avukat, çok sayıda insan hakları savunucusu ve aydın, yüzlerce kadın aktivist, öğrenci ve çocuk bulunuyor. 

BDP Diyarbakır Kadın Meclisi, bugün birçok il ve ilçede gerçekleşen baskınlara ilişkin BDP İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Kadın meclisi adına konuşan BDP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Bugüne kadar 10 binin üzerinde arkadaşımız tutuklandı. Bu örgütlülüğümüzü tutuklayarak bitiremeyecekler. Mücadelemiz yine devam edecektir. Tüm baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bu parti bireylerin değil halkın partisidir” dedi. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam