27/05/2012 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, ‘eşcinselliği ahlaksızlık ilan edenler, ahlakın temel taşı olan adalet duygusundan yoksun olanlardır’ açıklaması yaptı.

İHD, Saadet Partisi’ni Eşcinsellerden Özür Dilemeye Çağırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, “eşcinselliği ahlaksızlık ilan edenler, ahlakın temel taşı olan adalet duygusundan yoksun olanlardır” açıklaması yaptı. 

Komisyon, “Saadet Partisi Nefret Cinayetlerini Kışkırtıyor!” başlıklı, İHD Yönetim Kurulu’nun onayıyla yaptığı açıklamada, homofobinin “ırkçılık” ve “nefret suçu” olduğuna dikkat çekti.
 
“Saadet Partisi cinayete teşvik ediyor”
 
Saadet Partisi Gençlik Kollarının Eskişehir ve Kocaeli’nde yürüttüğü “Zina Suç Olsun - Eşcinsellik Ahlaksızlıktır” kampanyasının “nefret propagandası” olduğunu belirten İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada, “Saadet Partisi cinayete teşvik ediyor” denildi.
 
Eşcinsel ve transseksüel nefret cinayetlerine dikkat çekilen açıklamada, nefretin can almaya devam ettiği, medyanın nefret cinayetlerine ilişkin yayımladığı haberlerin yanlı olduğu ve can güvenliği sağlamakla yükümlü polisin nefret cinayeti faillerini açığa çıkarmada, adaleti sağlamakla yükümlü yargının da caydırıcı cezalar vermede isteksiz olduğunun altı çizildi.
 
“Devleti, “zina” adı altında bireylerin özel yaşamlarına müdahaleye çağırarak, kişi temel hak ve özgürlüklerini hiçe saydığını ilan eden Saadet Partisi, aynı zamanda eşcinselliği “ahlaksızlık” olarak nitelendirerek ayrımcılığı kışkırtıyor ve nefret suçu işliyor. Eşcinsel ve transseksüel bireylere yönelik nefret cinayetlerinin giderek arttığı bu ülkede, eşcinselliğe yönelik nefret söylemi bu cinayetleri kışkırtmak demektir. Saadet Partisi cinayete teşvik ediyor.”
 
“Devlet politikaları ile toplumda yaygın önyargı ve düşmanlık birbirini tamamlıyor”
 
Nefret cinayetlerinin devam ettiği bir süreçte kamuya açık alanda alenen nefret kampanyası yürütülmesine dikkat çeken açıklamada, “Devlet politikaları ile toplumda yaygın önyargı ve düşmanlık birbirini tamamlıyor” denildi.
 
İnsan hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’unca yapılan açıklamada, Saadet Partisi’nden derhal özür dilemesi ve sözlerini geri alması istendi:
 
“Böyle bir ortamda, sokakta megafonla eşcinselliği “ahlaksızlık” olarak tanımlayarak eşcinsel bireyleri hedef gösteren Saadet Partisi derhal özür dilemez, sözlerini geri almaz ve cinsel yönelimi nedeniyle insanların ayrımcılığa uğramasını kınadığını açıklamazsa, en temel insan hakkı olan yaşama hakkı gasp edilerek öldürülen eşcinsel bireylere yönelik nefret cinayetlerinde ve bundan sonra eşcinsellere karşı işlenen tüm nefret suçlarında payları olacağını kamuoyuna duyuruyoruz.”  

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam