23/03/2021 | Yazar: Kaos GL

“İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili hazırladığımız açıklamada, nefret söyleminin odağı haline getirilen LGBTI+'ları açıkça dile getirmemiş olduğumuz için üzgünüz.”

İHOP, LGBTİ+’lardan hiç bahsetmeyen İstanbul Sözleşmesi açıklamasını geri çekti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Yurttaşlık Derneği’nden oluşan İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) dün (22 Mart) İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Sözleşmesi üzerinden LGBTİ+ düşmanı nefret kampanyaları ve Cumhurbaşkanlığı’nın sözleşmeden çekilmeyi gerekçelendirdiği açıklamasındaki homofobik ayrımcılığa rağmen, İHOP’un açıklamasında LGBTİ+’lardan hiç bahsedilmiyordu.

İHOP, gelen eleştiriler üzerine bu açıklamayı geri çekti ve sosyal medya hesabından şöyle dedi:

“İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili hazırladığımız açıklamada, nefret söyleminin odağı haline getirilen LGBTI+'ları açıkça dile getirmemiş olduğumuz için üzgünüz.

“Açıklamamızı tekrar ancak bu sefer tek bir cümle ile yeniden yapmak isteriz.

“Cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına, ve diğer her türlü ayrımcılıktan kaynaklanan şiddete karşıyız ve bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nin tarafıyız.”

İHOP’un sosyal medya paylaşımında Hak İnisiyatifi Derneği hariç tüm üyeleri de etiketlendi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret