07/05/2008 | Yazar: Kaos GL

ABD’de giderek daha fazla eşcinsel çift, taşıyıcı anneler sayesinde bebek sahibi oluyor.

İki babalı ikizler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ABD’de giderek daha fazla eşcinsel çift, taşıyıcı anneler sayesinde bebek sahibi oluyor. bu çiftlerden biri de yıllardır birlikte yaşayan, birbirine âşık eşcinsel bir çift olan Michael Eidelman ve A.J. Vincent. Eidelman ve Vincent ikiz çocuklara sahip. Çocuk sahibi olmak için denedikleri yolsa, ABD’de hızla yaygınlaşan bir yöntem. Yumurtalar Washington’da yaşayan bir kadın tarafından bağışlandı ve her iki erkeğin de spermleriyle yapay yolla döllendi.

Yıllardır birlikte olan New Yorklu Michael Eidelman ve A.J.Vincent çifti bu sayede ikiz bebek sahibi oldular. Eidelman ve Vincent’ten alınan spermler, Washington’dan bir donör annenin yumurtalarıyla suni yöntemle döllendirildi.

Eşcinsel çift Eidelman (solda) ve Vincent’in ikizleri Connor ve Katherine’in iki babası var. FOTOĞRAF: AFP

Döllenen yumurtalar Ohio’dan bir başka kadının rahmine yerleştirildi. Eşcinsel çiftler için yasaların görece gevşek olduğu Los Angeles’ta doğan ikizlerin biyolojik olarak iki babası var. 40 yaşında bir dermatolojist olan Eidelman, ‘Bu yolu seçtiğimiz için çok mutluyum’ diyor.

29 ülkeden eşcinsele hizmet veriliyor

Çiftin ve pek çok ABD’li eşcinselin çocuk sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan şirketlerden biri; Circle Surrogacy. Firma, insanlara donör yumurta ve taşıyıcı anne bulma konusunda yasal ve tıbbi danışmanlık yapıyor. Circle Surrogacy Başkanı John Weltman’a göre bu çok başarılı bir iş: ‘12 yılda, yüzde 6 bin oranında büyüdük. İlk başta müşterilerimizin yüzde 10’u eşcinsel çiftlerdi. Şimdi yüzde 80’lik bir oranda, 29 ülkeden eşcinsel müşterimiz var.’ İşlemin maliyeti en az 100 bin dolar. Bunun 25 bin doları taşıyıcıyı anneye, 4 bin ile 10 bin dolar arasında bir miktarsa yumurta donörüne veriliyor. Kalan miktar tıbbi masraflara ve danışman firmaya kalıyor.

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam