22/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel bir ailenin çocuk yetiştirmesine karşı çıkan Başbakan Erdoğan, Hollanda’daki uygulamayı ‘nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke açısından ahlaka ters’ bulduğunu söyledi

İki Başbakan Ticaret Hacmi Hedefinde Anlaştı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel bir ailenin çocuk yetiştirmesine karşı çıkan Başbakan Erdoğan, Hollanda’daki uygulamayı “nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke açısından ahlaka ters” bulduğunu söyledi
Yüzyıllık riya: Tekniğini alalım ama kültürleri kalsın!
 
Türkiye’nin yüz yıllık Batı’nın tekniğini alalım ama kültürü kalsın tartışması bu kez 9 yaşında bir çocuk üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda temasları çerçevesinde mevkidaşı Mark Rutte ile bir araya geldiği bir süreçte gündeme geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Lahey’deki görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
 
Erdoğan, Türk çocuğu Yunus’un, ihmal sebebiyle ailesinden alınarak bir lezbiyen ailenin korumasına verildiği haberlerinin basında yer almasıyla gündeme gelen ’Türk çocuklarının eşcinsel ailelere verilmesi’ konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Hollanda’da koruyucu ailelere verilen Türk çocuklarına ilişkin soru üzerine ’çocuğun eşcinsel bir aileye teslim edilmesinin, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke açısından ahlaka ters olduğunu’ söyledi.
 
Rutte: Ebeveynlerin de çıkarı düşünülmeli fakat çocuğun çıkarı esas alınmalı!
 
Erdoğan, iki tarafın ilgili bakanlarının ve STK’ların aracılığıyla bu konuyu çözme noktasında olduklarını söylerken Rutte ise ailelerinden alınan çocuklar konusunun Hollanda’nın sorumluluğunda olduğunu, bunun bakanlıklar düzeyinde görüşülmesine karşı olduğunu belirtti.
 
Her zaman çocuğun refahını göz önünde tuttuklarına değinen Rutte, “Çocukların en iyi bakımı hak ettikleri kuşkusuz. Bu işin çıkış noktası da şu: Çocuk için en iyi çözüm nedir? Ebeveynlerin de çıkarı düşünülmeli fakat çocuğun çıkarı esas alınmalı. Koruyucu ailelere verilen çocuklar hakkındaki kararlar itinayla alınıyor. Çocuğun refahı göz önünde bulundurularak incelemeler yapılıyor” dedi.
 
Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise daha önce yaptığı açıklamada, çocukların koruyucu ailelerin yanına yerleştirilirken dine ve ırka göre bir tercih yapılmadığını söylemiş ve Türkiye’nin olaya müdahale etme hakkı olmadığını belirtmişti.
 
İki Başbakan ticaret hacmi hedefinde anlaştı!
 
Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Hollanda arasındaki 7 milyar dolarlık ticaret hacminde bir denge bulunduğunu açıklarken, bu miktarı 2015 yılı sonu itibariyle 15 milyar dolara çıkarma konusunda mevkidaşıyla mutabık kaldıklarını söyledi.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam