24/07/2018 | Yazar: Kaos GL

​Temmuz’da Ankara ve Samsun’da iki trans kadın saldırıya uğradı.

İki haftada iki trans kadına saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Temmuz’da Ankara ve Samsun’da iki trans kadın saldırıya uğradı. Samsun’da saldırıya uğrayan kadın hayatını kaybetti. Ankara’da saldırıya uğrayan kadın ise hastanede.

Temmuz ayında iki trans kadın saldırıya uğradı. Samsun’da erkek arkadaşı trans kadın Simge’ye silahla saldırdı. Simge hayatını kaybetti. Ankara’da ise bir trans kadına eski erkek arkadaşı bıçakla saldırdı.

Ankara

Ankara Dikmen’de bir trans kadın 21 Temmuz’da saldırıya uğradı. Pembe Hayat’tan Avukat Emrah Şahin’in KaosGL.org’a verdiği bilgilere göre saldırı ve ardından yaşananlar şöyle:

Dikmen’de yaşayan bir trans kadına 21 Temmuz’da eski erkek arkadaşı saldırdı. Önce darp edip ardından meyve bıçağıyla trans kadını kasığından bıçakladı. Mutfaktan daha büyük bir bıçak almaya çalışırken, saldırıya uğrayan trans kadın kendisini balkondan atarak kurtarabildi.

Saldırının ardından fail tutuklandı. Saldırıya uğrayan trans kadın ise ameliyata alındı. Dün (24 Temmuz) kendisine gelebilen trans kadın ifade verdi. Dava sürecini Pembe Hayat Derneği takip ediyor. Av. Şahin, failin kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerektiğini söylüyor.

Samsun

Samsun’da yaşayan 24 yaşındaki trans kadın Simge ise 13 Temmuz gecesi erkek arkadaşı tarafından yaşadığı evde silahla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı erkek arkadaşın ifadesinde “erkekliğimle alay etti öldürdüm” dediği öğrenildi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam