21/11/2023 | Yazar: Kaos GL

HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, iktidarın LGBTİ+’lar üzerinden yürüttüğü düşmanca politikalarla toplumda birçok kesimin haklara ve eşitliğe erişimini engellemeye çalıştığının altını çizdi.

“İktidarın LGBTİ+ düşmanı politikasını teşhir etmek gerekiyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, bugün Artı TV’de Kemal Avcı’nın sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu.

Türkoğlu yayında HEDEP’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü hazırlıklarını paylaşırken Türkiye’de kadın haklarını ve AKP’nin kadına yönelik politikalarını değerlendirdi.

İktidarın LGBTİ+ politikasını değerlendiren Türkoğlu, LGBTİ+’lar üzerinden yürütülen düşmanca politikalarla toplumda birçok kesimin haklara ve eşitliğe erişiminin engellenmeye çalışıldığını ifade etti:

“Düşmanlık hukuku dediğimiz meselelerden biri de bu. Başından itibaren aslında kutuplaştırma siyaseti üzerinden yürüten bir iktidar söz konusu. Temel hak dediğimiz insan hakları meselesinde LGBTİ+’lara karşı yürütülen bu politika tam da iktidarın toplumu kutuplaştırması ve kutuplaştırmayı yaparken de demokrasiyi değil de siyasette düşmanlık meselesini merkezine koyması. Ne yazık ki LGBTİ+’lar üzerinden götürüyor bu meseleyi. O yönüyle de biz bu meseleyi ilk gününden itibaren demokratik bir hak meselesi olarak görüyoruz. İnsanlar eşitlik için, hak için mücadele ederler ve herkes eşit yurttaştır bu ülkede. Herkes aslında eşitliği yaşamak zorundadır. Bu yönüyle de bu örgütlenmenin ve mücadele hattının önemli olduğunu düşünüyorum.

İktidarın bu düşmanlık politikasını teşhir etmek gerekiyor, kabul etmemek gerekiyor. Bütün nefret cinayetleri böyle yaşanıyor. Nefret cinayetleri bu şekilde toplumda derinleşiyor. Ve toplum bir şekilde bu kutuplaşmanın içerisinde bir motivasyon olarak bunu görüyor. LGBTİ+ düşmanlığı üzerinden hem siyaset kendini motive etmeye çalışıyor hem toplumda şiddet sarmalı artmaya çalışıyor. Ama en temel insan hakları dediğimiz mesele LGBTİ+’larda da askıya alınmış durumda. Ve onların şahsında toplumda birçok kesimin de buna benzer politikalarla haklara ve eşitliğe erişimi engellenmek isteniyor.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, siyaset
İstihdam