30/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Genel Koordinatörü Umut Güner: İktidarla olan mücadele ilkokul sıralarında sınıf arkadaşımızla mücadeleden farklı değil, ondan daha zor da değil.

“İktidarın LGBTİ+’lar hakkındaki hurafelerini çürütmeye devam edeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Genel Koordinatörü Umut Güner, Artı TV ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu. Canlı yayında Nalin Öztekin’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha LGBTİ+’ları hedef almasını değerlendiren Güner’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Erdoğan’ın açıklaması tek başına umutsuzluğa itmiyor. Muhalefet olan ya da iktidara aday olanların LGBTİ+ haklarına dair hiçbir şey söylememesi de Erdoğan kadar umutsuzluğa iten bir süreç oluyor. Eğer Kılıçdaroğlu seçilseydi, biz yine muhalefette kalmaya devam edecektik ve onunla kavga edebilirdik.

“Erdoğan ve AKP iktidarı, LGBTİ+ varoluşu azınlığa indirgiyor. Bunu sadece bize karşı yapmıyor. Kürtlere ve Alevilere karşı da aynısını yapıyor. Ama biz çok olduğumuzu biliyoruz. LGBTİ+ hareketi sadece öz örgütlerden oluşmuyor. Bundan sonrasını toplumun kendisiyle örgütlemek istiyor. Demokrasi ve insan haklarına inanan insanların sayısının o kadar az olmadığını da, yüzde 50 olduğumuzu da bu seçimle görmüş olduk.

“Toplumsal muhalefetin tek aracı seçim değil. Bu araçları kullanmaya devam edeceğiz. LGBTİ+’lar açısından bu araçları nasıl işlevsel hale getirebileceğimizi de planlayacağız. Homofobi karşıtı yerel buluşmalar etkinliklerimizle, toplumun her kesimiyle birlikte LGBTİ+’lara dönük önyargıları tartışıyoruz.

“İktidar, LGBTİ+’lar hakkında hurafeler üretiyor. Bu hurafeleri çürütmeye devam edeceğiz. Hep yaptıkları gibi çarpıtıyorlar. Biz sanki bir aileden gelmiyormuşuz gibi bizi aileye tehdit olarak gösteriyorlar. Bugün Türkiye’de LGBTİ+’ların aileleri örgütleniyor.

“Türkiye’de yaşayan, ister Türkiyeli ister göçmen bütün LGBTİ+’lara sesleniyoruz: Türkiye’nin her yerinde LGBTİ+ örgütleri, kadın örgütleri, insan hakları örgütleri, sosyal hizmet uzmanları, eğitimciler var.

“Biz doğduğumuz andan itibaren mücadele etmek zorunda kaldık. İktidarla olan mücadele ilkokul sıralarında sınıf arkadaşımızla mücadeleden farklı değil, ondan daha zor da değil. Homofobik ve transfobik insanlar çok yaratıcı da değil. Ayrımcılık zeka gerektirmiyor. Onun üstesinden gelebilmek için çok az zeka göstermek yeterli.

“Onur yürüyüşlerimiz yasaklandığında ortaya attığımız bir slogan var: Her yürüyüşümüz onur yürüyüşü. Evinden çıkan, manava, restorana giden, işe giden her lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksin yürüyüşü onur yürüyüşü ve bizim yürüyüşümüz. Artık insanlar iktidarın LGBTİ+’lar hakkında yalanlarına inanmıyor.”

Yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.




Etiketler: insan hakları, medya, siyaset
İstihdam