22/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Umut Güner, kimsenin kulağının üstüne yatamayacağı bir dönemden geçtiğimizi hatırlatarak LGBTİ+’ların başına bir şey geldiğinde bunun duyulması ve harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“İktidarın yoksullukla nasıl mücadele edeceğini bilmiyoruz ama LGBTİ+’ları sapkın olarak gördüğünü biliyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Artı Gerçek’ten Oğulcan Özgenç, Türkiye’de LGBTİ+ hareketinin geçmişten bugüne örgütlenme sürecini, geliştirdiği direniş mekanizmalarını, “Büyük Aile Buluşmaları” adı altında düzenlenen etkinliklerin toplumsal etkilerini ve söz konusu düşmanlığa karşı örgütlenen toplumsal muhalefeti Kaos GL Genel Koordinatörü Umut Güner’e sordu.

Güner, öne sürülen nefretin LGBTİ+’lar ile örgütler arasındaki bağı koparabilme eğilimine dikkat çekerek “LGBTİ+’lar hayatın her alanında yer alıyor ve mücadelelerini de her alanda sürdürmeye devam edecekler” dedi:

“LGBTİ+ hareketinin her zaman yaptığından daha farklı bir şey yapması gerektiğini düşünmüyorum. Farkındalık çalışmaları devam ediyor. Geçmişte Kürtlere dönük bir dizi insan hakkı ihlalinde insanlar “Bizim bundan haberimiz olmadı” diyordu. Yani Kürt meselesinde Türkler, kulaklarının üstlerine yatmalarını böyle meşrulaştırıyordu. Ama şu anda kimsenin kulağının üstüne yatamayacağı bir dönemden geçiyoruz. LGBTİ+’ların başına bir şey geldiğinde bunun duyulmasını ve yaygınlaşmasını sağlıyoruz.

Şu an Akbelen’de de başka direnişlerde de gökkuşağı bayrağı görüyoruz. Aslında LGBTİ+’lar hayatın her alanında yer alıyor ve mücadelelerini de her alanda sürdürmeye devam edecekler. Bizim gündemimiz aslında Türkiye’nin insan hakları gündeminden farklı bir gündem değil.”

Oğulcan Özgenç’in haberinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, siyaset
İstihdam