20/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı “LGBT çekimleri” diyerek fotoğraf stüdyosunu ve modelleri hedef gösterdi. Fotoğraf sanatçısı koruma kararı çıkarttı, modellerden biri şehri terk etti.

İlçe başkanı hedef gösterdi, il başkanı “Üzüntü duyuyoruz” dedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay geçtiğimiz hafta, fotoğraf sanatçısı Başak Onay’ın Onur Haftası çekimlerini “Osmanlı’nın ilk deniz komutanını bağrından çıkaran, manevi iklimi ile her vakit bu kentin mihenk taşlarından biri olup nice pehlivanların ve yiğitlerin harman olduğu Karamürselimizde faaliyet gösteren bir fotoğraf stüdyosu LGBT çekimlerini sözde sosyal sorumluluk projesi adı altında adeta zehir gibi hanelerimize, caddelerimize, sokaklarımıza ve hatta tüm kente akıtmaktadır!” açıklamasıyla paylaşarak hedef gösterdi.

“Fotoğrafını çektiğim gençlerden biri tehditlerden dolayı şehri terk etti, diğeri evden çıkamıyor”

Dört yıldır sosyal sorumluluk projesi adı altında yaptığı çekimler sebebiyle üstünden linç kampanyası örgütlendiğini belirten Onay bir paylaşım yaparak “Yeri geldi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için, yeri geldi çocuk istismarına dikkat çekmek için böyle tematik fotoğraflar çektim. Fotoğraflarını çektiğim iki arkadaşı da çok iyi tanıyorum. Onur Haftası nedeniyle fotoğraf çekmek istedim, arkadaşlardan model olmalarını rica ettim. Kabul ettiler. Ancak fotoğraflarım Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından paylaşılarak hedef gösterildi. Savcılıktan koruma kararı çıkarttım. Polis eşliğinde evime girip çıkıyorum. Fotoğrafını çektiğim gençlerden biri tehditlerden dolayı şehri terk etti, diğeri evden çıkamıyor. Başımıza bir şey gelirse bunun tek sorumlusu, Mehmet Özalay’dır” dedi.

“Maksadını aşan anlaşılmalara sebep olan süreç nedeniyle üzüntü duyuyoruz”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, açıklama yaparak “Bu ve buna benzer olaylara bakış açımızı tüm kamuoyu bilmektedir fakat hiçbir vatandaşımızı öteki kabul etmiyoruz” dedi:

“Öncelikle maksadını aşan anlaşılmalara sebep olan bu sözler ve akabinde gelişen süreç nedeniyle üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Saadet Partisi olarak, bu ve buna benzer olaylara bakış açımızı tüm kamuoyu bilmektedir; fakat hangi sebeple olursa olsun, hiçbir vatandaşımızı öteki kabul etmediğimizi, gereksiz tartışmalar ve yersiz kutuplaşmalarda bugüne kadar kesinlikle taraf olmadığımızı, her bir insanımızın hakkını koruyup, gözettiğimizi de yine tüm kamuoyu bilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilçemizde, şehrimizde ve de ülkemizde, kısır tartışmaların tarafı olmayacağımızın, hiçbir insanımıza zarar verecek bir söylem ve eylemde bulunmak istemeyeceğimizin bir kere daha altını çizmek isteriz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam