15/07/2014 | Yazar: Dilan Çiçek

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi olan GÖRÜNÜM, Soma faciasının ardından öğrencilerle hazırladığı özel sayıyı çıkardı.

İLEF öğrencilerinden Soma Özel Sayısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Uygulama Gazetesi olan GÖRÜNÜM,  13 Mayıs’ta Soma’da yaşanan patlamanın ardından gazetede muhabir olan 5 öğrenciyi Soma’ya gönderdi. Soma’dan 300’e yakın anlık haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşan Görünüm Gazetesi Ankara’ya dönüşünün ardından Soma Özel Sayısını Haziran ayında çıkardı.
 
Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakiltesi Mezunları Vakfın’nın (İLEV) desteğiyle Soma’ya giden öğrenciler maden bölgesinde arama -  kurtarma ve şehir merkezinden haber topladılar. Öğrenciler toplanan bilgiler ile Ankara’ya dönüşlerinin hemen ardından Özel Sayı için hazırladı.
 
Soma’ya giden 5 öğrencinin yanı sıra Gazetenin Ankara Bürosunda da 10’a yakın öğrenci hem Soma’dan gelen haberlerin akışını yönlerdirdi, hem de Ankara’daki gelişmeleri takip etti. Toplam 12 sayfa çıkan Soma Özel Sayısı’nda 18 öğrencinin imzasını taşıyan 21 haber ve söyleşi bulunuyor.
 
Öğrenciler: “Kader değil, katliam”
 
Biz de kaosGL.org olarak Soma’ya giden GÖRÜNÜM Gazetesi muhabirleriyle görüştük. Öğrenciler, Soma’nın meslek hayatları açısından çok büyük bir deneyim olduğunu dile getirirken, “Biz iletişim öğrencileri olarak Soma’da yaşananların işçinin ’kader’i değil, işçi katliamı olduğunu biliyor ve bunun hafızalardan silinmemesi için tarihe not düşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu yüzden madenci katliamını insanlara, halka doğru ve tarafsız bir şekilde bildirebilmek, anlatabilmek için Soma Özel Sayımızı çıkardık. Biz geleceğin gazetecileri olarak toplumsal hafızamızı canlı                                                                                     tutmak adına bu tür haberler yapmaya devam edeceğiz,”                                                                                     dedi.
 
GÖRÜNÜM: Türkiye’nin ilk iletişim fakültesinin gazetesi
 
Türkiye’nin ilk İletişim Fakültesi Ankara Üniversitesi İLEF’in Uygulama Gazetesi olan GÖRÜNÜM, 33 yılda İLEF öğrencilerin emekleriyle 111 sayı ve bir Özel Sayı çıkardı. Fakültenin birçok öğretim elemanının ve çoğu gazetecinin ilk deneyimlerini kazandıkları gazete internet sitesi, Twitter ve Facebook üzerinden de anlık haberler geçiyor.
 
İnternet sitesi: gorunumgazetesi.net
Twitter: @GorunumGzt
Facebook: /GorunumGzt 

Etiketler: medya
İstihdam