27/05/2015 | Yazar: Kaos GL

‘Tarihten Güncele Türkiye Ana Akım Medyasının Dışında Kalanlar" iki gün boyunca Cebeci kampüsünde konuşulacak.

İlef’ten ‘Madunların Medyası’ konferansı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Tarihten Güncele Türkiye Ana Akım Medyasının Dışında Kalanlar" iki gün boyunca Cebeci kampüsünde konuşulacak.

Türkiye’de ana akımın dışında kalan basın/medya unsurlarının basın tarihi içindeki yerine ilişkin tespitleri kalıcı kılmak amacıyla, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 50. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 28-29 Mayıs’ta düzenlenecek konferansta, “Tarihten Güncele Türkiye Anaakım Medyasının Dışında Kalanlar" konuşulacak.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin (İLEF) 50. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki konferans, 28-29 Mayıs’ta İLEF Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.
 
Temel amacı, "Türkiye’de ana akımın dışında kalan basın/medya unsurlarının basın tarihi içindeki yerine ilişkin tespitleri kalıcı kılmak" olan konferansta, tarihin bir anında var olmuş veya halen varlığını sürdüren, ana akım medyanın dışında kalmış medya faaliyetlerine ilişkin bütün bilgiyi sunmak, tartışmak ve kayıt etmek hedefleniyor.
 
Konferansın açılışında Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak, "Türkiye’nin Kimlikleri" konulu bir konuşma yapacak.
 
Birinci gün, “Güncel sorunlar 1" başlıklı panelde, Agos gazetesinden Pakrat Estukyan, Kaos GL dergisinden Ali Erol, İhotispolis gazetesinden Andrea Rombopulos, Ağani Murutsxi gazetesinden İrfan Çağatay konuşmacı olacak. 
 
Burcu Şenel, "Türkiye’de Çerkez Medyasına Bakmak: Guşıps Örneği’, Dilşa Deniz, "Maduniyet, Alevilik ve Görünürlüğün Dayanılmazlığı", Gülbin Kıranoğlu, "Azınlık Basınında Sessizlik ve Otosansür", Ercan Çağlayan, "Cumhuriyet ve Kürt Matbuatı [1925-1960]", Berrin Yanıkkaya, "Beyaz Konferanslardan Kırmızı Çatkılara, Mor Şallardan Gökkuşaklarına: Osmanlı’dan Günümüze Kadın Medyası", Özlem Akkaya, "Kadınların Kendilerini Temsili: Kadınların Sesi’nde Kadın Karikatürleri Örneği", Nalan Ova, "Türkiye’de Kimlikleri Hakkında Konuş(a)mayan Seks İşçileri: Kamusal Tartışmanın Önündeki Engeller ve Sınırlar", Murat Özbek, "LGBTİ: Dışarının Dışarısındaki Düşünce" ve İdil Engindeniz Şahan, "Türkiye’de Bir LGBTİ Kamusal Alanı Olarak Kaos GL Dergisi" başlıklı bildirilerini sunacak.
 
İkinci gün "Güncel sorunlar 2" başlıklı panelde Evrensel gazetesinden Fatih Polat, Agos gazetesinden Zakarya Mildanoğlu, Özgür Gündem gazetesinden Hüseyin Aykol ve Yol TV’den Vedat Kara konuşacak.
 
Bildiriler bölümünde Barış Yılmaz, "XIX. Yüzyıl Basın Hayatında Bir Ermeni Kitapçı: Kitapçı Arakel ve Esami-i Kütüpleri", Murat Cankara, "Çifte Maduniyet, Çifte İşlev: Ermeni Harfli Türkçe Basında Dil, Osmanlılık ve Ermenilik", Özlem Şendeniz ve Levent Duman, "Ana Akım Medya, Yerel Medya, Madunun Medyası: Lazların ve Lazcanın Medya Hikayelerinden Bir Bölüm", Arda Odabaşı, "II. Meşrutiyet Döneminde Osmanlı Yahudileri Tarafından Türkçe Çıkarılan Bir Dergi: Mirat", Zeynep Zelal Dağ, "Madunların Medyasında Muhalif Bir Duruş Örneği Olarak Kürtçe Politik Mizah Dergisi Pîne (Yama)", Mehmet Yonat, "Nûdem Dergisi (Sürgün, Diaspora)", Kenan Subaşı, "Kürtçe Çocuk Basını ve Medyası" ve Umur Yedikardeş, "Azınlık Gazeteleri Nasıl Kurtulur? Apoyevmatini Örneği" başlıklı çalışmalarını paylaşacak.

Etiketler: medya
İstihdam