13/04/2007 | Yazar: Kaos GL

Heykel sanatçısı Beti Cenudioğlu’nun yapıtları Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sergileniyor. 12 Nisan’da başlayan ‘İletişim’ başlıklı sergide Cenudioğlu’nun bronz, taş ve mermerit malzemelerle ürettiği yaklaşık 16 eseri bulunuyor.

İletişim kuran heykeller Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Heykel sanatçısı Beti Cenudioğlu’nun yapıtları Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sergileniyor. 12 Nisan’da başlayan ‘İletişim’ başlıklı sergide Cenudioğlu’nun bronz, taş ve mermerit malzemelerle ürettiği yaklaşık 16 eseri bulunuyor.

KAOS GL

‘İletişim insanlar arasındaki özel alanı işaret ederken semboller de kendiliğinden türeyen anlatma biçimlerini ve kendi dillerini oluşturur’

Sanatçı eserlerinde anlatımın ön plana çıktığı bir edebiyat metni gibi kendisini hissettiren bir üslupla eyleme geçerken bazen biçimlerin karikatüre dönüştüğü tarihsel bir serüvene bazen de tümüyle kişisel empatiyle yapılan formlarla heykellerini yorumluyor

Tarihsel kurgu içindeki iletişim biçimleri serginin genel formunu oluşturuyor.Bazı heykeller iletişim formlarını işaret ederken bazıları da iletişim hallerini irdeliyor.



Beti Cenudioğlu kimdir?

1976 Antakya doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu. (2000) 1996’dan beri karma sergilere katılmakta. Katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler kazandı. Çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.

Tarih: 12 Nisan 2007 – 6 Mayıs 2007

Saat: 19.00 – 21.00

Yer: Schneidertempel Sanat Merkezi

Adres: Felek sokak no:1 Karaköy - İstanbul

İletişim: Beti Cenudioğlu - 0533 352 00 60

E-posta: beti@beticenudi.com




Etiketler: kültür sanat
nefret