21/10/2024 | Yazar: Kaos GL
ILGA-Europe Genel Kurulu’nda Kaos GL ve ÜniKuir temsilcileri yönetim kuruluna seçildi.

Romanya'nın Bükreş kentinde 16-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ILGA-Europe Genel Kurulu ve yıllık konferansında, 400'den fazla LGBTİ+ aktivisti bir araya geldi. Bu yıl "Cesarete Çağrı" temasıyla düzenlenen konferans, LGBTİ+ haklarının toplumsal cinsiyet karşıtı hareketler etkisinde küresel anlamda tehdit altında olduğu ortamlarda LGBTİ+ların dayanıklılığı ve mücadelesine odaklandı.
Konferansa Türkiye’den üye örgütler olarak, Kaos GL, 17 Mayıs, Ünikuir, SPoD, Muamma LGBTİ+, Adana LGBTİ+ İnisiyatifi ve Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Derneği (AKGD) katıldı. SPoD ve Ünikuir’in yürütücülüğünde Türkiye’de LGBTİ+ların karşı karşıya kaldığı ifade ve toplanma özgürlüğü ihlallerine dair bir panel gerçekleşti.
Genel kurul sırasında yapılan seçimlerde, Kaos GL'den D. Umut Uzun ve ÜniKuir'den Özgür Gür ILGA-Europe yönetim kuruluna seçildi. Önümüzdeki 2 sene boyunca yönetim kurulunda görev alacak isimler, Türkiye ve Ortadoğu bölgesindeki LGBTİ+ gündemini Avrupa’ya aktarmada önemli rol oynayacak.
Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan