28/05/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

ILGA World, destek mekanizmalarını geliştirmek için COVID-19 salgınında LBTİ kadınların ve non-binarylerin maruz kaldığı cinsiyet temelli ev içi şiddete dair veri toplamaya başladı.

ILGA, salgında LBTİ kadın ve nonbinarylere yönelen şiddeti araştırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ILGA World, COVID-19 salgınında lezbiyen, biseksüel, trans, interseks kadınların ve nonbinarylerin maruz kaldığı cinsiyet temelli ev içi şiddete dair araştırmaya başladı.

LBTİ kadınların ve nonbinaryler için COVID-19 salgını ile birlikte sağlık hizmetlerine, sığınma evlerine erişiminde mevcut zorlukların; sokağa çıkma yasakları ile birlikte polis şiddetinin, hane içi cinsel kimlik görünmezliğinin arttığını belirten ILGA World, şiddet ve ayrımcılığa maruz kalan kişilere yönelik destek mekanizmalarını geliştirmek için veri topluyor.

ILGA World bu çalışmayı, Birleşmiş Milletler Özel Raportörü’nün İngilizce, İspanyolca, Rusça ve Fransızca olmak üzere dört dilde başlatmış olduğu araştırma kapsamında yürütüyor. Veriler aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in raporunda yer alacak.

Araştırma için açılmış ve tüm sorulara cevap verme zorunluluğu olmayan anketi 14 Haziran 2020 tarihine kadar buradan doldurabilir, anket yerine görüşme yapmak isterseniz ILGA World Program Koordinatörü Kseniya Kirichenko’ya kseniya@ilga.org adresine e-posta yollayarak ulaşabilirsiniz. 

ilga-salginda-lgbti-kadin-ve-nonbinarylere-yonelen-siddeti-arastiriyor-1

COVID-19 salgınında LGBTİ+’ların ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar

LGBTİ+ örgütleri salgın ile birlikte ihtiyaçları veri hâline getirmek ve çalışmaları düzenlemek için başlattığı “COVID-19 Salgınının Trans Bireylerin Sağlığına Etkileri”, “COVID-19 Salgınında LGBTİ+ Topluluğunun Durumu” ve “Pandemi Sürecinde LGBTİ+’ların Sosyal Hizmetlere Erişimi” araştırmalarının ayrıntılarına buradan göz atabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet, aile, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam