30/11/2020 | Yazar: Okyanus

Ressam ve LGBTİ+ aktivisti Okyanus’un queer temalı eserleri artık kaosGL.org’da. “İlk Aşk İlk Adım” isimli eseriyle başlıyoruz.

İlk aşk, ilk adım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Okyanus’un queer temalı eserleri artık kaosGL.org’da. “İlk Aşk İlk Adım” isimli eseriyle başlıyoruz.

Okyanus bu eserini şöyle anlatıyor:

“Temas” resmi serinin ilk adımı oldu. Diğer bir deyişle, içten kabul edişin ilk aşamasını temsil ediyor. Ürkek, taze, bir o kadar da acemi ve telaşlı. Hepimizin aklına gelen o “ilk aşk” fikri gibi yalın, bir o kadar da duygu dolu.

İlk adımı atarken içgüdüsel olarak gelen “gel birlikte saklanalım ve hiçbir ayrılık bulmasın bizi” düşüncesi ile aşkını saklayan bir çifti görüyoruz. Belki de bu aşkı kendilerine bile itiraf edememişler fakat o an içerisinde küçük bir itirafın gerçekleştiğini anlayabiliyoruz. Ana tema olarak kullanılan mor renk içsel sorguların başladığını ve bireyin kendi benliğine bir adım daha yaklaştığını temsil ediyor.

ilk-ask-ilk-adim-1

Temas  20x20cm / Bristol üzerine akrilik boya, 2017

Mekânın belli belirsizliği ise oranın güvenli olduğunu, kimseler görmeden bu itirafın gerçekleştiğini temsil ediyor. Bu iki kişi arasında gerçekleşen temas, bir itirafın doğumunu sağlıyor ve bu itiraf yeni resimleri beraberinde getiriyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam