28/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Aslı Alpar, Artı TV’de Umut Taştan’ın sunduğu Günün İçinden programında, yayımdan kaldırılan Kaos GL Derneği’nin 29. Yıl videosunu anlattı.

“İlk defa bir kamu kurumu tarafından hedef gösterilmiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Aslı Alpar, dün Artı TV’de Umut Taştan’ın sunduğu Günün İçinden programında, Kaos GL Derneği’nin 29. Yıl videosunu neden yayımdan kaldırdığını anlattı.

Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta hedef gösterilmesinin ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) hakkında suç duyurusunda bulunduğu filmin konuşulduğu programda Taştan süreci sordu, Alpar filmin temasını, filme yönelik tehditleri ve LGBTİ+’ların sistematik engellenen haklarını anlattı.

Taştan, tüm vatandaşlarla eşit mesafede olması gereken TCDD’nin LGBTİ+’ların haklarını savunan filme karşı dava açmasını sorunca Alpar, “İlk defa bir kamu kurumu tarafından hedef gösterilmiyoruz. 2015’ten bu yana Anaysal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkımız Valilikler eliyle yasaklanıyor. Biz bu yasaklara karşı İdare Mahkemeleri’nde açtığımız davaları kazandık. Ancak bizim için bu olayda en önemli şey ölüm tehditleri alan film ekibi ve sosyal medyada tehdit edilen LGBTİ+’ların kılına zarar gelmemesi” dedi.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam