04/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Avustralya’nın ünlü çocuk TV programı Play School’da iki babalı bir çocuğun hikayesi anlatılacak.

İlk kez bir çocuk TV programı eşcinsel babaları konu alacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya’nın ünlü çocuk TV programı Play School’da iki babalı bir çocuğun hikayesi anlatılacak.

Dünyada en uzun süreli yayın hayatına sahip programlar arasında yer alan Avustralya’nın ünlü okul öncesi çocuk programı Play School/Oyun Okulu, aile içerisindeki çeşitliliği gençlere öğretmek için iki gey baba arayışı içerisinde.

İlk olarak 1966 yılında ABC TV’de yayınlanmaya başlanan Play School, Avustralya içerisindeki en uzun ömürlü, dünyada ise ikinci sırada yer alan bir çocuk programı.

Her 6 yaş altındaki 5 Avustralyalı çocuğun 4’ü tarafından izlenilen program günde 4 kere yayınlanıyor.

Play School, ilk olarak 2004 yılında yayınlanan bir bölümde lezbiyen annelere sahip olan bir çocuğu konu almıştı. O dönem program homofobik tepkilerle karşılaşmıştı. Fakat yapımcılar 12 yılın ardından bu konuya tekrar değinmeye hazır olduklarını düşünüyor.

                                                               Play School

“Amacımız Avustralya toplumunu yansıtmak”

Guardian Australia haber portalına konuşan başyapımcı Jan Stradling’e şöyle dedi:

“Amacımız çeşitli aile yapıları ve arka planları göstererek günümüzdeki Avustralyalı toplumunu yansıtmak. Bu gibi hikayelerle, aile bağlarını ve ilişkileri keşfedebiliriz.

“Birbirlerine nasıl baktıklarını, nasıl ilgilendiklerini ve nasıl deneyimlerini, rollerini ve sorumluluklarını paylaştıklarını hep beraber göreceğiz.

“Bir anne, baba ve iki çocuktan oluşan ailelerin sayısı fazlalıkta olsa bile, eşcinsel ailelerin, karma ailelerin, tek ebeveynli ailelerin ve pek çok farklı türde aile türlerinin sayısı kayda değer bir ölçüde ve gitgide artıyor.

“Bunun tartışmaya yol açabilecek bir şey olarak değil de sadece modern Avustralya yaşamının bir yansıması olarak görüyoruz.”

Evlilik eşitliği Avustralya parlamentosunda

Öte yandan evlilik eşitliği Avustralya’da tartışılmaya devam ediyor. Tartışmaların ardından bu haftanın başında, Avustralya milletvekilleri eşcinsel evliliğe dair yapılacak olan oylamanın rafa kaldırılabileceğini üstü kapalı olarak söylemişlerdi.

Avustralya halkının desteği ve taraftar olan milletvekili çoğunluğuna rağmen, şu anki Liberal Koalisyon Hükümeti, derin politik ayrılıklar sebebiyle bu konuyu parlamentoya taşımamakta ısrarcı.

Hükümet bunun yerine 2017 yılında yapılacak seçimlerin ardından, masraflı, bürokratik ve amaçsız diye alay edilen, eşcinsel evliliğe karşı milletvekillerinin zaten bu konuyu düşünmeyeceklerini belirttikleri bir halk oylaması yapmayı planlıyor.

İlgili haberler:

Avustralya Başbakanı’na düğünden fotoğraflar

Avustralya’da eşcinsel evlilik için 8 vekil lazım


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam