28/09/2009 | Yazar: Bawer Çakır

IMF-DB ELEŞTİREL ARAYIŞLAR SEMPOZYUMU 3 EKİM'DE   Bilgi Üniversitesi'nden Tonak, "Akademisyen, gazeteci, yazar, ekonomis

IMF-DB ELEŞTİREL ARAYIŞLAR SEMPOZYUMU 3 EKİM'DE
 
Bilgi Üniversitesi'nden Tonak, "Akademisyen, gazeteci, yazar, ekonomist ve aktivistlerin katılacağı sempozyumda IMF ve DB politikalarına karşı eleştirel bir bakış geliştirmeyi amaçladıklarını" söyledi. Sempozyumu Heinrich Böll Stiftung Derneği düzenliyor.
 
Heinrich Böll Stiftung Derneği'nin İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Politik Yüksek Lisans Programı ile birlikte gerçekleştirdiği "IMF-DB: Eleştirel Arayışlar" sempozyumu 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak.
 
Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde yapılacak olan sempozyuma yazar Susan George, Prof. Dr. Anwar Shaikh ve Prof. Dr. Aijaz Ahmad'ın da aralarında bulunduğu önemli iktisatçı, ekonomist, yazar, gazeteci ve siyasetçiler katılacak.
 
Etkinliğin düzenleyenlerden İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Politik Yüksek Lisans Programı Direktörü Ahmet Tonak, "Dünya ciddi bir krizden geçerken bu iki kuruluşun sürdürdükleri ve dayattıkları politikalara eleştirel bir bakış getirmeyi amaçladıklarını, etkinliğe katılanlarla bir tartışma havuzu oluşturmak istediklerini" bianet'e söyledi.
 
Eleştirel bir havuz oluşturacağız
 
IMF ve DB, 6-7 Ekim tarihlerinde yıllık toplantılarını İstanbul'da yapacak. Bir yandan Direnistanbul diğer yandan IMF ve DB Karşıtı Birlik, günlerdir şehirde çeşitli eylemler ve etkinlikler yapıyor. İki grup toplantıların yapılacağı günlerde tüm küreselleşme karşıtlarını sokağa çıkmaya davet ediyor.
 
Tonak, "Bu sempozyumun şehirdeki hareketliliğe ve eylemliliğe teorik destek sunması açısından önemli olduğunu" söylüyor.
Konuşmacıların yanı sıra dinleyicilerin de katkılarıyla iki kuruşa dair bir eleştirel havuz oluşturmak istediklerini söyleyen Tonak, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"IMF ve DB'ye elbette ki İstanbul'da da tepkiler olacak. Dolayısıyla dünya ekonomisi çok ciddi bir krizden geçerken, özellikle güney ülkelerine yapılan dayatmalara karşı oluşturacağımız tartışma alanının şehirde sürene eylemliliklere de katkısı olacaktır."
Tonak, "Özellikle George, Prof. Dr. Hillel Ticktin, Ahmad ve Shaihk'in bu bağlamda dinlenilmesini" öneriyor.
 
Etkinlikteki diğer konuklar şöyle:
Heinrich Böll Stiftung Eş Başkanı Barbara Unmüssig, Boğaziçi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Şemsa Özar, ODTÜ İktisat Fakültesi'nden Prof. Dr. Oktay Türel, İTÜ İşletme Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atıl Aşıcı, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Dr. Gerhard Schick, araştırmacı-yazar Christia Wichterich, ekonomist-gazeteci Martin Khor ve İTÜ İşletme Fakültesi'nden Doç. Dr. İpek İlkkaracan.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam