23/09/2009 | Yazar: Kaos GL

İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, yarın saat 13.00'te Dünya Bankası Ofisi’nin bulunduğu Kanyon AVM önünde basın açıklaması yapac

İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, yarın saat 13.00'te Dünya Bankası Ofisi’nin bulunduğu Kanyon AVM önünde basın açıklaması yapacak.
 
İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, 1-7 Ekim tarihleri arasında toplanacak olan İMF ve Dünya Bankası zirvesine karşı protestolarını sürdürüyor.
 
İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş, Merkez Bankası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ve İstanbul Kongre Merkezi’nin açılışı sırasında Tayyip Erdoğan'a yönelik gerçekleştirilen protestonun ardından Birlik, yarın da Dünya Bankası ofisi önünde olacak.
 
Dünya Bankası'nın özel sektör destekleme kolu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Orta Asya'daki uygulamalarını yönetmek amacıyla 2001 yılında İstanbul'da ofis açmıştı. "IFC'nin bölgeye daha etkin ve kapsamlı hizmet sunması" sözleriyle gerekçelendirilen ofis Levent'te bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yer alıyor.
 
İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik bileşenleri, İMF/DB toplantısı protestoları kapsamında 24 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te Dünya Bankası Ofisi’nin bulunduğu Kanyon AVM önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam