26/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Çok uluslu kapitalist şirketlerin, devletlerin temsilcileri ve bürokratları, milyarlarca insanın hayatını "kurtaracak" kararlar alacakları IMF (Uluslarası Para Fonu) ve Dünya Bankası'nın yıllık t

Çok uluslu kapitalist şirketlerin, devletlerin temsilcileri ve bürokratları, milyarlarca insanın hayatını "kurtaracak" kararlar alacakları IMF (Uluslarası Para Fonu) ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantısı nedeniyle 6-7 Ekim 2009 tarihinde İstanbul'da olacaklar.
 
Direnistanbul, 1-8 Ekim arasında IMF ve Dünya Bankası'na karşı çeşitli eylemler, söyleşiler, film gösterimleri, sergiler, atölye çalışmaları, konserler organize ediyor.
IMF'ye göre çözüme kavuşması an meselesi olan cinsiyet ayrımcılığı konusunda duyarlı bireyler olarak Direnistanbul, "IMF pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım!" şiarıyla, herkesi toplumsal cinsiyet bütçesinden payına düşeni talep etmek üzere "IMF ve Dünya Bankası'na Hoşgeldin!" yürüyüşüne davet ediyor.
‘Direnişin şenlikli günlerinde uluslararası dayanışmayı yükseltmek umuduyla’ yürüyüşe çağrı yapıldı. Saat 15.00'da Taksim Meydanı tramvay durağında buluşulup Hilton Oteli'ne yürünecek.
 
Tarih: 27 Eylül Pazar
Saat: 15:00
Buluşma yeri: Taksim Meydanı tramvay durağı


Etiketler: insan hakları
İstihdam