06/10/2009 | Yazar: Kaos GL

IMF ve Dünya Bankası toplantılarını Harbiye'ye yürüyerek protesto etmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik gruba polis göz yaşartıcı bomba, boyalı ve tazyikli suyla müdahale etti.

IMF Protestosuna Sert Müdahale Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
IMF ve Dünya Bankası toplantılarını Harbiye'ye yürüyerek protesto etmek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik gruba polis göz yaşartıcı bomba, boyalı ve tazyikli suyla müdahale etti. Çok sayıda kişi baygınlık geçirdi. Müdahale sürüyor. Ara sokaklarda çatışmalar başladı.
 
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (DB) karşıtı gösterilere polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
IMF ve DB'nin yıllık toplantılarının İstanbul'da bu sabah başlaması nedeniyle Taksim meydanında buluşan IMF-DB karşıtı sendika, meslek odaları ve çeşitli oluşumlar Harbiye'ye yürümek istediler.
bianet muhabiri Bawer Çakır'ın verdiği bilgiye göre yaklaşık 2 bin kişilik kalabalığa polis çok sert müdahale etti.
 
Çakır "Polis önce göz yaşartıcı bomba ardından tazyikli suyla müdahale etti. Sadece eyleme katılanlar değil civardan geçen insanlar ve polisle eylem kalabalığı arasında kalan gazeteciler de müdahaleden etkilendi. Çok sayıda kişi şuanda baygınlık geçirmiş halde, meydanda yatıyor" dedi.
Çakır aynı anda Tarlabaşı'nda bir polise molotof kokteylinin isabet ettiğini, ancak bu olaydan sonra polisin eylemcilere ateş açtığını söyledi.
"Yürüyüş 11:00'de başlamıştı, Taksim meydanında polis beş kez göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. İnsanlar Gezi parkı, Gümüşsuyu, Cihangir ve Tarlabaşı'na kaçıyorlar. Polis grupları kovalarken de boyalı suyun yanında ateş açtı. Üstelik havaya uyarı atışı yapmadan bunu yapıyor. Şuanda Tarlabaşı ve Talimhane civarında yanan yerler var. İş Bankasına atılan molotof sonucu yangın çıkarken itfaiye ekipleri yangını söndürmeyi çalışıyor. Polis eylemcilerin ardından Cihangir'e girdi"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sabah IMF-DB toplantıları açılış konuşmasında ''Eminim ki herkes 21. yüzyılın tehditler yüzyılı değil, fırsatlar çağı olmasını arzu ediyor. Ancak bunun için daha fazla çalışmamız, bu meseleye daha fazla kafa yormamız, dünyadan yükselen çığlığa, taleplere, bu salonun dışında devam eden protestolara kulak vermemiz gerekiyor" demişti.

Foto galeri: http://bianet.org/galeri/imf-dunya-bankasi-yuruyusune-polis-mudahalesi 

Etiketler: insan hakları
İstihdam