04/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos Kültür Merkezi 2016 yılına dopdolu bir programla giriyor.

İnce ince bir kar yağar Kaos Kültür Merkezi’nin üstüne! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos Kültür Merkezi 2016 yılına dopdolu bir programla giriyor. KKM’nin Ankara’daki film gösterimleri, söyleşi ve ruh sağlığından örgüye atölyelerin yanı sıra Ocak ayında İstanbul’daki ‘Gelecek Queer’ sergisi kapsamında söyleşiler de yapılacak.

1 Ocak Cuma – 31 Ocak Pazar

Kaos GL 20. Yıl Sergisi

Ark Kültür

KAOS GL'nin yirminci kuruluş yılında kazanılan nefes alanlarını hatırlamak ve genişletmek için kurulan ev sergisi ‘Gelecek Queer’  Ocak ayı boyunca devam edecek.  Yeni alanlar yaratılmak istenilen sergide KAOS GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildi. Ocak ayı boyunca serginin yanı sıra farklı dersler ve atölyeler devam ediyor olacak.

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=20795

 

5 Ocak Salı, 18.00

Gökkuşağı Aile Grubu Aylık Toplantısı

Ankara’ da LGBT’lerin aileleri, her ayın ilk Salı günü buluşup kendi yaşadıkları süreçleri paylaşıyor. Toplantıya katılmak için 0537 4618808 numaralı Gökkuşağı Aile Hattı’nı arayabilirsiniz.

 

6 Ocak Çarşamba, 18.30

Kadın Kadına Film Gösterimi

Kaos Kültür Merkezi

Kaos GL kadın yazarlık atölyesinin düzenleyeceği film gösterimi kadınların katılımına açık olacaktır. Kadınlar ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ adlı filmi izleyecek, film üzerine söyleşecekler.

 

7 Ocak Perşembe, 18.30

Mandala Örgü atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Evlerimizde kalan yün örgülerimizle gökkuşağı mandalalar örüyoruz. Evlerimize ya da sevdiklerimize rengarenk mandalar örmek için, birlikte öğrenmek için bir araya geliyoruz.

 

9 Ocak Cumartesi, 14.00-16.00

Ark Kültür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, Ocak ayı süresince her cumartesi dersler yapılacak. İlk dersimizi Queer Teori ve Foucault konusu ile Sibel Yardımcı ile gerçekleştiriyoruz.

 

9 Ocak Cumartesi, 17.30

Mandala Çizim atölyesi

Mandala Yaşam

Mandala hakkında konuşacağımız atölye de, atölye süresince hazırlanan şablonlarla Mandala uygulaması yapacak, hislerimizi ve dileklerimizi imgeleyerek ifade edeceğiz.

Atölyeye katılım ücreti: 20 TL Başvuru için: kkm@kaosgl.org a mail atmak yeterlidir.

 

10 Ocak Pazar, 16.00

Vegan Buluşma

Kaos Kültür Merkezi

Ankara’ da ki homofobi ve taransfobi karşıtı veganlar 2016 yılının ilk buluşmasında vegan sofra kuracaklar, veganlara sık sorulan soruları konuşacaklar.

http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=20686

 

10 Ocak Pazar, 16.00-18.00

Ark Kültür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, Ocak ayı’ n da ilk atölye LezBiFeministlerle gerçekleşecek. LezBiFeministlerle yapılacak buluşma da cinselliği konuşacağız.

 

13 Ocak Çarşamba, 18.30

Kadın Yazarlık Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kadın yazarlar yazdıkları masalları, canlandıracaklar, değerlendirecekler, yaratıcı drama yoluyla geliştirecekler.

 

16 Ocak Cumartesi, 14.00-16.00

Ark Kültür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, Ocak ayı süresince her cumartesi dersler yapılacak. Nilgün Tutal Cheviron ile yapılacak bu hafta ki dersin konusu ‘Queer Teori ve Psikanaliz’.

 

17 Ocak Pazar, 10.00-18.00

LGBT Ruh Sağlığı Atölyesi

Kaos GL, Türk Psikologlar Derneği (TPD) ile birlikte gerçekleştirdiği LGBT Ruh Sağlığı Atölyelerine 2016 yılın da da devam ediyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili verilmesi gereken hizmetin ele alındığı atölyelerin ilk buluşmasında Prof. Dr. Selçuk Candansayar ile sağlık, psikiyatri ve tıbbın ideolojisi, Yrd. Doç Dr. Koray Başar ile Cinsellik, cinsellikle ilgili temel kavramlar, Psk. Sinan Tetik ile cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili önyargı ve stereotipleri konuşacağız.

http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=20719

 

20 Ocak Çarşamba, 18.30

Masal Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kaos GL Kadın Yazarlık Atölyesi’ nin düzenleyeceği atölye de Argin Kubin ile bir araya gelinecek. Birlikte masal yazılacak, oynanacak.

 

23 Ocak Cumartesi, 14.00-16.00

Ark Kültür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, Ocak ayı süresince her cumartesi dersler yapılacak. Zafer Aracagök ile yapılacak bu hafta ki dersin konusu ‘Queer Teori ve Deleuze & Guattari’.

 

24 Ocak Pazar, 16.00-18.00

Ark Kültür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, LezBiFeministlerle gerçekleşecek buluşma da “ kamusal alanda saklanmadığımızda" konusu üzerine konuşulacak.

 

30 Ocak Cumartesi, 16.00

Gönüllü Toplantısı

Kaos Kültür Merkezi

Kaos GL yeni gönüllüleriyle buluşacağı toplantı yeni dönem etkinlklerini, önerileri, birlikte yapılabilecek nice etkinlikleri konuşacak.

 

30 Ocak Cumartesi, 14.00-16.00

Ark Külltür

Kaos GL dergisinde işlerini paylaşmış sanatçıların işleriyle, hareketin arşivini bir araya getirildiği Kaos GL 20. Sergisi ‘Gelecek Queer’  sergisinin gerçekleştiği Art Kültür’ de, Ocak ayının son dersini Alev Özkazanç ile ‘Queer’in Siyasi Potansiyelleri’ konusu ile yapıyoruz.

 

30 Ocak Cumartesi, 19.00

Kadın Kadına Şaraplı Buluşma

Kadın kadına şaraplı buluşmalar yeni yılda da devam edecek. Birlikte şaraplarımızı yudumlarken sohbet edecek, şarkılar söyleyeceğiz.

 

Ark Kültür: Batarya Sokak Numara 2 Cihangir / Beyoğlu / İstanbul

Kaos Kültür Merkezi: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 29/12 Demirtepe / Kızılay / Ankara

Mandala Yaşam Atölyesi: Selanik Cad. No:50/16 Kızılay / Ankara

Bilgi ve İletişim İçin: kkm@kaosgl.org


Etiketler: kültür sanat
İstihdam