16/02/2021 | Yazar: Aslı Alpar

İngiltere, 2000 yılından önce ordudaki görevinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden ötürü ihraç edilen askerlere haksızlık yapıldığını söyledi, madalyalarının geri verileceğini duyurdu.

İngiltere: “Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden ötürü ihraç edilen askere büyük haksızlık yapıldı“ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Washington'da Pride'da yürüyen İngiliz askerleri

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 2000 yılından önce ordudaki görevinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden ötürü ihraç edilen askere büyük haksızlık yapıldığını söyledi.

Johnson, “Silahlı Kuvvetlerimizde hizmet verenler her türlü takdiri hak ediyor. Sırf cinsellikleri nedeniyle bazı ordu mensuplarının ihracı çok büyük bir adaletsizlikti. Artık bu tarihi yanlışı ele alabileceğimiz için memnunum” dedi.

Birleşik Krallık resmi internet sayfasında yapılan açıklamada; “2000 yılından önce, bazı silahlı kuvvetler personeli artık suç olmayan eşcinsellik nedeniyle belirli yasalar uyarınca mahkûm edilmişken, diğerleri hiçbir mahkûmiyet olmaksızın yalnızca cinsellikleri nedeniyle ihraç edildi. Görevden alınmaları sırasında, bazı personel ya doğrudan madalyalarını kaybetti ya da ihraç edildi. Savunma Bakanlığı bu tarihsel yanlışı ele almaya kararlı ve kişilerin madalyalarını geri kazanmasına olanak tanımakta.”


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam