27/08/2007 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel hakları örgütü Stonewall'un eşcinsel gençlere yönelik yaptığı araştırma İngiltere’deki homofobinin boyutlarını gösteriyor.

Eşcinsel hakları örgütü Stonewall'un eşcinsel gençlere yönelik yaptığı araştırma İngiltere’deki homofobinin boyutlarını gösteriyor. Araştırmaya göre her 3 eşcinsel gençten 2'si homofobik saldırıya uğruyor ama okullar hiçbir şey yapmıyor.

İngiltere’deki eşcinsellerin toplum içinde eşitliği için çalışan Stonewall’un eşcinsel gençlerle yaptığı araştırma çarpıcı sonuçlar içeriyor.

Araştırmaya göre her 3 eşcinsel gençten 2'si homofobik saldırıya uğruyor. Gençlerden yüzde 41’inin fiziksel saldırıya uğradığını belirten örgüt, bunların yüzde 17'sinin öldürücü nitelikte saldırılar yaşadıklarını söylüyor.

1145 gencin homofobik saldırıya maruz kaldığını açıklayan raporda okulların hemen hepsinde bu tür saldırılarla karşılaşıldığı belirtiliyor.

Saldırılara doğrudan maruz kalmayan eşcinsel gençler, çevrelerindeki homofobilerden birçok şeyi öğrenebiliyorlar. Öğretmenlerin ise çoğu homofobiyi bilmiyorlar ya da çok azı homofobinin kötü bir şey olduğunu kabul ediyorlar.

Araştırmaya göre, okullarda homofobinin önüne geçebilmek için elle tutulur pek bir şey yapılmıyor. Oysa saldırıları yaşayan 10 kişiden yedisi okulda şiddete maruz kaldığını söylüyor. Hatta bu kişilerin yarısı okulu bırakma derecesine kadar geldiklerini belirtiyor. Eğer okul önlem alırsa bu gençlerden yüzde 60’ından daha azı mağdur olacak.

Homofobinin önemli bir sorun olduğunu belirten Stonewall yöneticisi Ben Summerskill, en önemli adımın öğretmenleri bilinçlendirmek olduğunu söylüyor.

Demokrat eğitimci Sarah Teather ise çocukların okulda kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri gerektiğini vurguluyor ve tüm okulların saldırılara karşı bir politika izlemeleri gerektiğini belirtiyor.

Çeviri: Yasemin Bayar


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam