17/07/2020 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği 34. yılında yayımladığı açıklamada LGBTİ+’ların karşılaştığı insan hakları ihlallerine de dikkat çekiyor.

İnsan Hakları Derneği 34 yaşında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği 34. yaşını kutluyor. Dernek, “İnsan hakları, demokrasi ve barış mücadelemiz ısrarla, inatla ve umutla devam ediyor” diyor.

Yayımladığı açıklamada kuruluş amacı şöyle anlatılıyor: “İHD, 17 Temmuz 1986 tarihinde 98 insan hakları savunucusunun imzasıyla kuruldu. Derneğin kuruluş amacı ‘İnsan hak ve özgürlükleri konusunda çalışmalar yapmak’ şeklinde formüle edildi.”

Dernek, “İHD, kurulduğu 17 Temmuz 1986 tarihinden beri Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu ifade etmekte ve bu sorunun giderilmesine katkı sunmak için mücadelesini ısrarla, inatla ve umutla sürdürmektedir” diyor ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini sıralıyor.

Bu ihlaller arasında LGBTİ+’ların yaşadığı hak ihlallerine de değinen dernek, “LGBTİ+ bireylerin örgütlenme ve gösteri hakkına yönelik baskı politikaları ve uygulamaları da iktidar zihniyetinin yansıması olarak devam etmektedir” diyor.

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam