25/09/2020 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği: “2019 yılında beş kişi LGBTİ’lere yönelik saldırılar sonucu yaşamını kaybetmiş.”

İnsan Hakları Derneği’nden “Türkiye’de Nefret Suçları ve Son Dönemde Yaşanan Irkçı Saldırlar Özel Raporu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği (İHD), “Türkiye’de Nefret Suçları ve Son Dönemde Yaşanan Irkçı Saldırlar Özel Raporu” yayımladı.

Nefret suçlarını tanımlayan ve Türkiye’de suç olarak tanınmadığıan dikkat çeken Rapor, LGBTİ+’ların karşılaştığı nefret suçlarına da dikkat çekiyor.

Rapor’un ilgili bölümü şöyle:

“İHD’nin ‘2019 İnsan Hakları İhlalleri Raporuna’ göre 2019 yılı içerisinde bir kişi ırkçı saldırılar, beş kişi de LGBTİ’lere yönelik saldırılar sonucu yaşamını kaybetmiş, 27 kişi de uğradıkları nefret saldırıları sonucunda yaralanmıştır. Buna karşın, nefret suçlarındaki gerçek verilerin İHD’nin ulaşabildiği verilerin ötesinde olduğu görülmektedir. Örneğin; KAOS GL Derneği’nin Mayıs 2020’de yayınladığı ‘Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporuna’ göre homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarında asıl veriler çok daha yüksektir. Bu rapora göre, sadece 2019 yılı içerisinde 150 nefret suçu vakası yaşanmıştır. Bu suçların büyük bir bölümü okullar, toplu taşıma araçları, sokaklarda veya diğer kamusal alanlarda gerçekleşmiştir.”

Raporun tamamına ulaşmak için burayı ziyaret edin.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret