22/09/2008 | Yazar: Barış Sulu

Olof Palme Center ve Kaos GL Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği İnsan Hakları Eğitimi 12-14 Eylül’de Ankara’da Best Otel’de gerçekleşti. Kaos GL’nin Sanat Kampı ile başlayan homofobi ve ayrımcılık temalı insan hakları yaygınlaştırma eğitimleri ile eşcinsel, biseksüel, transeksüel ve heteroseksüel bireyleri bir araya getiriyor.

İnsan hakları eğitimi gerçekleştirildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Olof Palme Center ve Kaos GL Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği İnsan Hakları Eğitimi 12-14 Eylül’de Ankara’da Best Otel’de gerçekleşti. Kaos GL’nin Sanat Kampı ile başlayan homofobi ve ayrımcılık temalı insan hakları yaygınlaştırma eğitimleri ile eşcinsel, biseksüel, transeksüel ve heteroseksüel bireyleri bir araya getiriyor.

KAOS GL - 22/09/2008

Barış Sulu

Biz de eğitim katılımcılarına neden geldiklerini sorduk. Eğitimde bizimle beraber olmalarının onlara neler çağrıştırdığını bizimle paylaşmalarını istedik. Eğitimin son gününde ise beklentilerinin ne kadarının karşılandığını ve eğitimden nasıl ayrılacaklarını sorduk?

Neler bekliyoruz? Neden buradayız?

Koray, Hayatın bütün zorluklarına rağmen hayatımız gökkuşağı renkli olsun.

Belgin, Kalpler beyaz olsun. Özgürlük, barış, hoşgörü, eşit cinsel kimlik, ayrımcılık olmayan bir dünya istiyorum.

Efe, Hem kalbimizi hem de beynimizi işe katarak bir şeyler açmak istiyorum. Boynumda bir kilit var. Bu kilidi açmak istiyorum.

Gökçe, Toplumsal cinsiyetle ilgili çalışmalarımız var. Burada, ben geldim, kendimi getirdim, paylaşmak istediklerimi getirdim. Tiyatro sahnesi gibi sahneler var. Giderken varlığı olan elleri mutlu zafer kazanmış biri olarak dönmek istiyorum.

Deniz Şapka, Van’dan geliyorum, mersinde okuyorum. İnsan hakları eğitimi almak için geldim. İletişimimi arttırmak istiyorum.

Beril, Utangaç bir kadınım. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu aslında birbirimizden bir farkımız olmadığını göstermek istiyorum. Her hangi bir tacize uğramak korkusu yaşamadan yolda yürümek istiyorum. Öyle bir dünya istiyorum.

Hüseyin, Siirt’ten geldim. Bilgi sahibi değilim, insan hakları konusunda verilecek eğitim dikkatimi çekti. Giderken soru işaretlerimin çözümlenmiş olacağını ve sorularımı burada bırakıp gitmek istiyorum. Herkesin eşit olduğunu görmek istiyorum.

Buse, Ben çiçek yapmak istedim. Hepimiz bir çiçeğiz. Çiçeği beyaz yaptım bizi temsil etsin diye…

Aydın, İstanbul’dan geliyorum. Kamalı haç var. İster istemez ayrımcı olduğumu düşünüyorum

Baran, Genel problemlerimiz eşcinsellikle ilgili ayrımcılık var. Ahlak problemimiz var.

Nasıl Ayrılıyoruz?

Başka bir dünya mümkün olduğuna daha fazla inanıyorum!

Ben buraya gelmeden önce çok önyargılıydım. Daha doğrusu bundan üç ay öncesine kadar değil böyle bir ortamda bulunmak benden farklı olan insanlarla bir şeyler paylaşabileceğimi düşünemezdim. Ama bunun adının homofobi olmadığının da farkındaydım. Eksik olan şeyin bilgi olduğunu fark ettim.

Sosyal yaşamda uçurumlarımız olduğunu fark ettim.

Herkesin fobik olduğu bir şeyler olduğunu gördüm.

Var olduğunu daha önce fark etmediğim ve hiç bilmediğim önyargılarım olduğunu gördüm.

Ayrımcılığa karşı mücadele ederken de bazen ayrımcılık yaptığımı gördüm.

Kaos GL’ye ilişkin önyargılarım bitti.

Başörtülü kadınlara ilişkin görüşlerimi tekrar gözden geçirme imkanı buldum.

Kaos GL insan Hakları eğitimleri hakkında bilgi almak için dergi@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.



Etiketler: insan hakları
İstihdam