12/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun her yıl düzenlediği AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’na son katılım tarihi 1 Kasım.

İnsan Hakları Kısa Film Yarışması başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıldönümü vesilesiyle, her yıl düzenlediği AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması başlıyor. 

Yarışmaya başvurular, amatör ve profesyonel tüm yönetmenlere açık. Başvurular 1 Kasım, saat 18:00’a kadar hrsfc@ice-org.eu adresinden çevrimiçi yapılabilir. Herhangi bir türde ve teknikle çekilebilecek bu kısa filmler 3 ila 10 dakika uzunluğunda olmalı. 

Yarışma duyurusu şöyle:

“İnsan haklarına ilişkin konularda ortak bir tartışma ortamı yaratmak için sizler de katılın.

“2022 Avrupa Gençlik Yılı vesilesiyle bu yıl gençlerin haklarını konu alan bir kısa filme özel ödül verilecektir.

“Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu aynı zamanda, kısa film yönetmenlerini toplumsal cinsiyet eşitliği ve iklim krizi konularında da düşünmeye teşvik etmeyi sürdürüyor.
“Yarışmaya başvuran filmler bir ön elemeye tabi tutulacak olup İnsan Hakları kategorisi için seçilecek 10 film, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisi için 5, İklim Değişikliği için 5 ve Gençlik Hakları için 5 film final jürisi tarafından değerlendirilecek ve kazananlar belirlenecektir.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam