09/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan “İnsan Hakları Okulu: Blog” yola çıkıyor.

“İnsan Hakları Okulu: Blog” geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Okulu: Blog, Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) ve İnsan Hakları Okulu (İHO) ortaklığında Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, alternatif ve eleştirel bir çevrimiçi platform olarak yola çıkıyor:

“İnsan haklarına dair sözü olan herkesi, Türkiye’de daralan eleştirel kamusal alanı genişletmek, demokratik mücadeleye katkı yapmak amacıyla Blog’a çağırıyoruz. Amacımız güncel insan hakları yazılarınızla Türkiye’de ve dünyadaki yoğun gündemi tartışabilmek, kuramsal ve yönteme dair yazılarınızla hepimizi sıkıştığımız alanlardan çıkmaya davet etmek... Elbette geçmişi aşamayan Türkiye örneğinde, geçmişten günümüze süre giden ihlallerin izini süren yazılarınız da insan hakları alanında eleştirel ve alternatif bir tartışmayı derinleştirmek için en ihtiyacımız olan şey...

Yayın ilkelerini buradan inceleyebileceğiniz “İnsan Hakları Okulu: Blog”a uygun yazılarınızı blog@insanhaklariokulu.org adresine yollayabilirsiniz.

Bu blog, Kapasite Geliştirme Derneği ve İnsan Hakları Okulu Derneği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olup Hollanda Büyükelçiliği’nin İnsan Hakları hibe programı tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam