28/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Platformda Yıldız Tar ve Sinan Birdal’ın eğitmenliğinde beş haftalık LGBTİ+ hakları dersi de yer alıyor.

İnsan Hakları Okulu’nun uzaktan eğitim programı başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Okulu Derneği’nin çevrimiçi öğrenme platformu “Learning Hub” yeni dönem başvuruları açıldı.

Başta genç insan hakları savunucuları olmak üzere insan hakları savunucularının bilgi ve kapasitesini geliştirmek ve desteklemek amacıyla kurulan uzaktan insan hakları eğitimi platformunda farklı başlıklarda dersler yer alıyor.

12 insan hakları atölyesinin sunulacağı programda 5 haftalık 8 ayrı dönem açılacak. Her dönem başvurucular arasından 40 katılımcı seçilecek.

Detaylar ve başvuru için tıklayın.

Atölyeler arasında LGBTİ+ hakları da yer alıyor. Gazeteci Yıldız Tar ve Siyaset Bilimci Sinan Birdal’ın eğitmen olduğu LGBTİ+ hakları programı; beş dersten oluşuyor.

Atölyede LGBTİ+ haklarının dünyada ve Türkiye’deki mücadele tarihini ele alamdan önce, ilk olarak toplumsal cinsiyet ekseninde temel kavramlar ele alınacak, “normalin” inşası ve bu inşayla yaratılan ayrımcılık üzerinden, LGBTİ+ haklarının neden insan hakları üzerinden ele alındığı tartışılacak.

Ardından Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde LGBTİ+ mücadelesinin tarihsel ve mekansal temelleri sunulacak, son iki haftada da Türkiye’de LGBTİ+ mücadelesi bu sunulan kavramsal ve tarihsel bağlam içinde tartışılacak.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam