11/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu köşesinde, LGBTİ+’lardan bahsettiği için öğretmeni tarafından eleştirilen lise öğrencisi Nazlı’nın hikayesine yer verdi.

“İnsan haklarından bahsettiğim için bana ‘sapık’ etiketi yapıştırıldı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kartalları Sırtında Taşıyan Nazlı” başlıklı yazısında Terkoğlu, edebiyat dersinde yazdığı bir kompozisyon nedeniyle öğretmeni tarafından ‘yasaklı kelimeler’ kullandığı için hedef gösterilen Nazlı’nın hikayesini şu ifadelerle anlattı:

“Geçen günlerde aradı beni. Hüznü sesinden belliydi. Okulda başından geçenleri anlatmaya başladı:

‘Türk dili ve edebiyatı dersinde öğretmenimiz bizden serbest konulu kompozisyon hazırlamamızı istedi. Ben de ‘feminizm’ üzerine yazdım ve çıkıp sözlü olarak anlatmaya başladımAma kadın öğretmenimiz bundan rahatsız olup yarıda kesip, ‘terbiyesizlik yaptığımı, solcu solcu konuştuğumu, yasaklı kelimeler kullandığımı (kürtaj ve LGBT)’, sınıfta siyaset yaptığımı söyleyip ödevimi kabul etmedi ve oturttu. Sonrasında bu durumu, sınıfları gezip öğretmenlere ve öğrencilere anlattı. Sadece insan, çocuk, hayvan ve toplumun azınlık kesiminin haklarından bahsettiğim ve şiddet karşıtı söylemlerde bulunduğum için bana ‘sapık’ etiketi yapıştırıldı.’

Nazlı’nın sunumuna baktım. Feminizmin tarihinden ve neleri savunduğundan bahsediyordu. Üstelik yazdıkları da doğruydu. Gelgelelim, “şimdi sıra bizde”cilere göre Nazlı’nın anlattıkları sapıklıktı.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam