02/02/2024 | Yazar: Kaos GL

SPoD, yaklaşan yerel seçimler öncesinde “Bu İşi Belediye Çözer” kampanyasını duyurdu.

“İnsanca yaşayabilmemiz için sorumlular üzerine düşeni yapsın” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için “Bu İşi Belediye Çözer” kampanyasını başlattı. Kampanya boyunca dernek, danışma hattı, haberler ve sosyal medyadan topladığı verilerle lubunyaların yaşadığı sorunların hangilerini belediyeler çözer ve nasıl çözer sorularına cevaplar arayacak. Kampanya, yerel yönetimlerin LGBTİ+’lar için daha kapsayıcı hizmet vermelerini sağlamayı ve yerel yönetimlere eşit hizmet verme sorumluluğunu hatırlatmayı hedefliyor.

“Bizimle birlikte bizim için çalışan belediyeler istiyoruz!”

Dernek, başlattığı kampanyayı şöyle duyurdu:

“Yerel seçimler yaklaşıyor. İki ay sonra yeniden sandık başında olacağız. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve muhtarları seçeceğiz. Ancak süreç ve içinden geçtiğimiz siyasi atmosfer birçoğumuzu karamsarlığa sürüklüyor. Ekonomik krizden, şiddetten, nefret dilinden, felaketlerden göz gözü görmüyor. İçinde yaşadığımız topraklarda ve bu günlerde bir umuda sahip olmak, hayal kurmak, mücadeleye tutunmak zor olabiliyor. Benzer dertlere ve duygulara yakın insanlar olarak üstümüzdeki yorgunlukta, yaşadığımız kırgınlıklarda, kapıldığımız umutsuzluklarda çoğu zaman haklıyız. Ama mahallelerimizde, kentlerimizde hak ettiğimiz yaşama ulaşmak için toparlanmalı, mücadelemizi büyütmeli, taleplerimizi duyurmalıyız.

Yaklaşan seçimlerde ürettiği politikalarla yaşamlarımıza dokunan belediyeleri kimlerin yöneteceğini seçeceğiz. Gözler adayların vaatlerinde olacak. Belki de biz yurttaşların belediyelerden talepleri üzerine en fazla konuşacağımız dönemlerden birine yaklaşıyoruz. Bunu yeniden bir araya gelmek ve hakkımız olanları istemek için bir fırsat olarak görüyoruz. Koltuk ve rant kavgasından topluma hizmet götürmeyi unutan belediyecilik anlayışına karşıyız. Tepeden atanan kayyumlar tarafından yönetilmek istemiyoruz. Yurttaşların derdini yurttaştan dinleyen, bizimle birlikte bizim için çalışan belediyeler istiyoruz.”

Muhalefete sesleniyoruz: “Sokaklarda nefes alabilmemiz için gerekli çözümler sizin elinizde”

Duyuruda muhalefet partilerine de seslenen SPoD’un açıklamasının devamı şöyle:

“Bu sefer lafı fazla uzatmayacağız. Yerel yönetimlerin elindeki imkânları anlatacağız, şimdiye kadar yaptıklarını ve yapmadıklarını sorgulayacağız. “İnsanca yaşayabilmemiz için sorumlular üzerine düşeni yapsın”, diyeceğiz. Belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine görevlerini ve sorumluluklarını hatırlatacağız. Yaşadığımız alanlarda sorumluluk alacak, yerel yönetimleri katılımcı hale getirerek bizlere alan açılmasını sağlayacağız. Vergilerimizle aldığımız hizmetleri değerlendirecek, alamadıklarımızın da hesabını soracağız, daha iyisini talep edeceğiz, adaylardan eşitlik için sözler alacağız. Tüm bunları yaparken LGBTİ+’lar olarak birbirimize umut, beraber yol yürüdüğümüz tüm toplumsal gruplara güç olacağız.

İktidarın yarattığı sıkışmışlık ortamından şikayet eden tüm muhalefet partilerine ve adaylarına sesleniyoruz: Yaşadığımız sokaklarda nefes alabilmek için çözümler sizin elinizde. Şikayet etmeyi, sızlanmayı, bahane üretmeyi bırakıp; kendi kapınızın önünü süpürmeye başlama zamanı. Şu an tam da yerel yönetimlerin sahip olduğu imkânlarla demokrasi ve insan haklarını geliştirmek, her bir yurttaşa eşit hizmet götürmek için çalışma zamanı. Derdimiz de işimiz de çok. Ama çözümün adresini de biliyoruz. Yerel seçim süreci boyunca ve sonrasında Bu İşi Belediye Çözer diyoruz. Bizi izlemeye devam edin.”

Kampanyayı incelemek için tıklayın


Etiketler: insan hakları, yerel seçim
İstihdam