19/01/2024 | Yazar: Kaos GL

İngiltere’de sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesi tartışılırken LGBTİ+ hakları aktivistlerinden tepkiler geldi.

“İnsanları, hayatlarının tehlikede olabileceği bir yere göndermek iğrenç bir zalimliktir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere’de Avam Kamarası, hükümetin sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planına dair sunduğu kanun teklifini 276'ya karşı 320 oyla kabul etti. Lordlar Kamarası'nda görüşülecek olan teklif, yasalaşması halinde Ruanda’yı sığınmacıların gönderilebileceği güvenli bir ülke olarak tanımlayacak. İngiltere’de yaşayan LGBTİ+ sığınmacıları da etkileyecek tasarının yasalaşması, LGBTİ+ gruplarının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Pinknews’te yer alan habere göre; Stonwall iletişim ve dış ilişkiler direktörü Robbie de Santos, Birleşik Krallık’ın söz konusu politikasının yasa dışı olduğunu belirterek, “Bu, Birleşik Krallık'ın LGBTQ+ sığınmacıların ihtiyaçlarını korumada veya dikkate almada başarısız olduğunun bir başka kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

LGBTİ+ sığınmacılara yönelik yardım kuruluşu Rainbow Migration’dan Leila Zadeh ise OpenDemocracy’ye şunları söyledi:

“Sığınma talebinde bulunan LGBTİ+’ların Ruanda’ya gönderilmesine ilişkin endişelerimizi dile getirdik. Ruanda, LGBTİ+’ların ayrımcılığa, şiddete ve istismara maruz kaldığı bir ülke. Birleşik Krallık’a hayatlarını güven içinde inşa etmek için gelen insanları, topluluklarının olmadığı ve hayatlarının tehlikede olabileceği bir yere göndermek iğrenç bir zalimliktir.”


Etiketler: insan hakları, mülteci, dünyadan
İstihdam