19/10/2020 | Yazar: Kaos GL

“İnsanlık Belirtileri” raflarda: “Benimle ilgili bilmek isteyeceğiniz ilk şey şu: Kız mıyım, erkek miyim?”

“İnsanlık Belirtileri” raflarda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Benimle ilgili bilmek isteyeceğiniz ilk şey şu: Kız mıyım, erkek miyim?”

Akışkan cinsiyetli bir genç olan Riley’in yaşadıklarını ve hissettiklerini yazdığı bloğun viral oluşunu anlatan “İnsanlık Belirtileri” kitabı Yabancı Yayınları’ndan çıktı. Jeff Garvin’in özgün dilinde 2016 çıkardığı kitabın Türkçeye çevirisini Emili İlemre yaptı.

Tanıtım metninden

“Kendimi pek çok şey olarak tanımlayabilirim: asi, punkçı, muhalif. Tabii bir de akışkan cinsiyetli. Kendimi bazı günler kız gibi hissederken diğer günler oğlan olarak uyanabilirim. Ancak henüz dünyaya açılmayı başarabilmiş değilim. Babam muhafazakâr bölgemizden seçimlere aday olmuş ve ben de yeni okuluma adapte olmaya çalışırken kendimi iyice kapana kısılmış hissediyorum.

Terapistimin tavsiyesi doğrultusunda takma isimle açtığım blog hesabı kendimi, yaşadıklarımı ve hissettiklerimi anlamlandırabildiğim tek yer. Ya da eskiden öyleydi. Bir takipçime yardım etmemin ardından hesabımın viral olması ve sanki kim olduğumu bilen birinden gelen tehdit mesajları güvenli alanımı mahvetti.

Artık bir karar vermem lazım. Yeni arkadaşlarımı, beni dinlemek isteyen insanları ve kimliğimi arkamda mı bırakacağım yoksa her şeyi riske attığımı bile bile kendim için savaşacak mıyım?”

Geçtiğimiz hafta raflarda yerini alan kitaba, Yabancı Yayınları’nın satışını yapan dijital kitap alışveriş sitelerinden de ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret