27/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, feminist şair Rupi Kaur’un paylaştığı regl kanlı pijama fotoğrafını iki kez kaldırdı.

Instagram’dan feminist şaire ‘regl kanı’ sansürü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, feminist şair Rupi Kaur’un paylaştığı regl kanlı pijama fotoğrafını iki kez kaldırdı.
 
Kaur, fotoğrafının kaldırılması üzerine bir mektup yazarak “Tam da çalışmamın eleştirdiği şeyle bana yanıt verdiğin için teşekkürler Instagram” dedi.
 
“Kadın düşmanı toplumun egosunu beslemediğim için özür dilemeyeceğim”
 
“Bu çıplak bir fotoğraf değil; şiddet, cinsel ilişki, ırkçı nefret ya da kendine zarar vermeye dair hiçbir şey içermiyor. Bu fotoğraf tamamen giyinik bir kadının regl olduğu bir sırada uyanmasını gösteriyor (ya da en azından o izlenimi veriyor).”
 
“Sayfalarınız nesneleştirilen, pornografikleştirilen ve insan muamelesi görmeyen kadınların (ki pek çoğu reşit değil) sayısız fotoğrafı/hesabı ile doluyken bedenimi iç çamaşırlarına sokup azıcık kanadığımda sorun çıkaran kadın düşmanı toplumun egosunu ve gururunu beslemediğim için özür dilemeyeceğim.”
 
Kaur’un mektubu üzerine Instagram özür dileyerek, fotoğrafın yanlışlıkla kaldırıldığını ve hatanın düzeltildiğini belirtti.  

Etiketler: kadın
İstihdam