24/07/2023 | Yazar: Kaos GL

İnter Dayanışma, uzman doktorlar ve güvenilir kaynaklar tarafından onaylanmış bilgilerin derlendiği sağlık içerikleri yayınlayacak.

İnter Dayanışma sağlık dosyasını açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnter Dayanışma, sağlık ihtiyaçlarıyla ilgili yeterince bilgiye erişemeyen ve kafasında soru işaretleri olan interseks gençler için sağlık dosyasını açıyor.

Uzman doktorlar ve güvenilir kaynaklar tarafından onaylanmış bilgilerin derlendiği sağlık içeriklerinde hormondan osteoporoza, interseks varyasyonlarına göre değişen farklı sağlık ihtiyaçlarına, pek çok makale gençleri aydınlatacak.

İnter Dayanışma’dan Belgin, sağlık içeriklerinin doktorlar tarafından onaylanmış, güvenilir bilgi sunduğunu ancak amacın tedavi önermek ya da teşhis koymak değil, okuyuculara bir ön fikir sağlamak olduğunu, herhangi bir sağlık şikayeti durumunda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor.

İnter Dayanışma intersekslere akran desteği de sunmaya başladı. Bu adresteki formdan destek için başvurmak mümkün.

İnterseks bireylere sunulan akran desteğinin yanında, intersekslerle çalışan bir ruh sağlığı uzmanı, doktor, eğitimci, hukukçu ya da interseks yakını olan bir kişiyseniz yine İnter Dayanışma’dan destek talep etmeniz mümkün.


Etiketler: medya, sağlık
İstihdam