02/10/2022 | Yazar: Kaos GL

İnter Dayanışma, Sivil Sesler Festivali’nde stand açtı, interseks hak savunuculuğunu tartıştığı bir söyleşi düzenledi.

İnter Dayanışma, Sivil Sesler Festivali’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen Sivil Sesler Festivali, iki gün boyunca yurt içi ve yurt dışından konuklarla sivil toplumun gündemine giren konuları tartıştı.

Ankara TED Üniversitesi kampüsünde 30 Eylül-1 Ekim’de yapılan festival, yurt içi ve yurt dışından konuklarla paneller, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği atölyeler, etkinlikler, çeşitli sergiler ve sahne performanslarına ev sahipliği yaptı.

Festival alanında stand açan sivil toplum örgütleri arasında İnter Dayanışma da yer aldı. 17 Mayıs Derneği İnter Dayanışma broşürleri ve interseks bayraklarının yer aldığı standda interseks aktivistler, hak savunuculuğunu anlattı.

inter-dayanisma-sivil-sesler-festivali-ndeydi-1

Festival programında öne çıkan etkinliklerden biri de interseks hak savunuculuğu üzerineydi. 1 Ekim’de yapılan söyleşide; interseks aktivistler Belgin Günay, Zeynep Keskin ve Yasemin Bahar konuştu. Etkinlikte, interseks hak savunuculuğunun dünü, bugününü ve geleceği konuşuldu.

İnter Dayanışma’nın düzenlediği etkinlikte interseks hak savunucuları şu sorulara yanıtlar aradı:

*Türkiye'de ancak 2000'lerin sonları gibi geç bir dönemde başlayan interseks hak savunuculuğu derin interseks görünmezliğini nasıl aştı?

*Bugüne kadar neler yaptık?

*Hedefimizde neler var?

*Neleri değiştirdik, neleri değiştireceğiz?


Etiketler: insan hakları
nefret