31/03/2011 | Yazar: KAOS GL

Jiyan haber sitesi "Velev ki Ahmet Şık'ın kitabının taslağı bizde de var!" başlığıyla  Ahmet Şık

Jiyan haber sitesi "Velev ki Ahmet Şık'ın kitabının taslağı bizde de var!" başlığıyla  Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" ismiyle yayınlanması düşünülen kitap taslağına el konmasını protesto etmek için imza kampanyası başlattı.
 
İmza metninde:
"Buradan ilan ediyoruz.
Velev ki Ahmet Şık'ın kitabının taslağı bizde de olsun, ne değişir; değil mi?
Belli ki korkuyorlar... Şık'ın yazdıklarından, karanlık yüzlerinin iyice ortaya çıkmasından korkuyorlar.
Ahmet Şık'a ve yazdıklarına tanığız, olur da düşerse posta kutumuza zevkle yayınlarız. Madem bu bir savaş, biz tam ortasındayız, kitaplardan korkanların iktidarına dokunuruz da yanarız da!"
 
Dün ne oldu ? 
Polis, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriye Öz'ün talimatıyla, Ergenekon tutuklusu gazeteci Şık'ın kitabını yayımlayacağı düşünülen İthaki Yayınevi'ne 24 Mart’ta iki ayrı baskın yapmıştı.
 
Aynı gün öğlen saatlerinde de polis, Radikal gazetesine giderek, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarından kitabın taslağını aldı ve sildi. Aynı işlem, Şık'ın taslağını hukuki açıdan incelemesi için gönderdiğini söylediği hukukçu Fikret İlkiz'in bürosunda da yapıldı.
Polis, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı uyarınca Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'tan ve avukatlarından da kitapla ilgili taslak ve ekleri istemişti. Kararda, dokümanları sağlamayan avukatlar da "Ergenekon örgütüne yardım" suçuyla tehdit ediliyor.
 
İmza kampanyası için tıklayınız. http://www.petitionbuzz.com/petitions/imaminordusunadurde
 
Facebook üzerinden de yürütülen imza kampanyasının adresi ise şöyle:  https://www.facebook.com/event.php?eid=199006836786739


Etiketler: medya
nefret