19/02/2014 | Yazar: Kaos GL

İnternet erişimi ile ilgili Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na olağanüstü yetkiler tanıyan yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylandı.

İnternet Sansürünü Cumhurbaşkanı da Onayladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnternet erişimi ile ilgili Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na olağanüstü yetkiler tanıyan yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylandı.
 
“Sakıncalı İçerik” 4 Saat İçinde Kaldırılacak
Erişim sağlayıcılarını devlet gözetimi altındaki bir birlik altında toplamayı öngören düzenleme, kullanıcıların internet geçmişlerinin 2 yıl boyunca saklanmasını öngörüyor. Bu bilgilerin nasıl saklanacağı ve güvenliği konusunda henüz bir bilgi verilmezken, AKP’nin sunduğu değişiklikle düzenlemeye “servis sağlayıcılarından internet trafik bilgisinin dışında veri istenemez” şartı ekleniyor.
 
Düzenleme ile birlikte, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yargı kararı gerekmeden “içeriği sakıncalı bulunan” internet sitelerini 4 saat içinde kapatma yetkisi veriliyor.
 
“Hak Yiyen Hack Yer”
Yerel seçimler öncesinde politikacılara ait bilgilerin sızdırılmasına karşı yapıldığı iddia edilen düzenlemeyle ilk olarak korsan grubu RedHack’e sansür uygulandı. Grup, AKP İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının cep telefonu numaralarını paylaşmıştı. Twitter hesabından “Bilinçsiz ve biat eden toplum yaratmanıza izin vermeyeceğiz” şeklinde bir açıklama yapan RedHack, 22 Şubat Cumartesi günü saat 19:00’da Taksim’de “Sansüre Hayır” eylemine çağrıda bulundu.
 
İfade Özgürlüğü Kısıtlamasına İnternet Sitelerinden Tepki
Bianet, sosyalmedya.com ve Radikal de internet sitelerinden sansür yasasına tepki gösterdi. Bianet logosunun, sosyalmedya.com da haberlerinin üzerine siyah bant çekerken Radikal de bazı haberlerini 4 saatin sonunda silmeye başladı.
 
İlgili haberler:

Etiketler: medya
İstihdam