21/10/2022 | Yazar: Kaos GL

“On yıl hatta beş yıl öncesi ile karşılaştırdığımızda hayal bile edemeyeceğimiz kadar yol aldık.”

İnterseks aktivistler “İnter Dayanışma” çatısı altında birleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’nin dört bir yanından interseks aktivistler, “İnter Dayanışma” çatısı altında birleşti. Aktivistler, 26 Ekim İnterseks Farkındalık Günü öncesinde yaptıkları açıklamayla, bir araya geldiklerini duyurdu:

“Biz Türkiyeli interseks aktivistleri, bugüne kadar bağımsız sürdürdüğümüz hak savunuculuğu faaliyetlerimizi, İnter Dayanışma kurumsal kimliği altında birleştirdiğimizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz.”

Bugüne kadar intersexualshalala, İnterseks Anatolya ve İnterseks Türkiye gibi bloglar, internet grupları ve hak savunuculuğu grupları tarafından sürdürülen interseks aktivizmi, OII Avrupa ve 17 Mayıs Derneği’nin de destekleriyle daha güçlü, sistemli ve kolay ulaşılabilir bir yapıya kavuşuyor.

İnter Dayanışma; interseks görünürlüğü, sosyal hizmet, tıp, psikoloji, eğitim ve hukuk gibi alanlarda uzmanların interseks hakları üzerine bilinçlendirilmesi, interseks bireylerin güçlendirilmesi alanlarında yürüttüğümüz çalışmaları bundan böyle daha da geliştirerek devam ettirecek.

“On yıl hatta beş yıl öncesi ile karşılaştırdığımızda hayal bile edemeyeceğimiz kadar yol aldık. Öyle büyük bir suskunluğun, görünmezliğin içinden geliyoruz ki elde ettiğimiz küçük kazanımlar bile çok anlamlı bizim için” diyen İnter Dayanışma, 26 Ekim – 8 Kasım tarihleri arasında İnterseks Farkındalık Günü ve İnterseks Dayanışma Günü etkinliklerine hazırlıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam
nefret