24/02/2017 | Yazar: Kaos GL

İnterseks Anatolya, Boysan’ın Evi’nde ailelerle bir araya gelerek interseks çocukların karşılaştıkları sıkıntıları paylaştı.

İnterseks Anatolya, İstanbul’da ailelerle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnterseks Anatolya, Boysan’ın Evi’nde ailelerle bir araya gelerek interseks çocukların karşılaştıkları sıkıntıları paylaştı.

Yeni kurulan LADEG+ (LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Destek Grubu) ilk etkinliğini interseks aktivistler ile yaptı. İnterseks Anatolya, 18 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da Boysan’ın Evi’nde LADEG+ ile bir araya gelerek  interseks çocukların yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

İnterseks Anatolya aktivistleri Şerife, Belgin, Zeynep, Caner ve Evrim’in katılımıyla saat 14.00’te başlayan etkinlik, İnterseks Türkiye Facebook sayfasından da canlı yayınlandı.

Etkinlikte interseks durumları ile ilgili genel bilgi verildikten sonra, interseks çocuk sahibi olan ailelerin çocuğun önceliklerini dikkate alarak bu konuda nasıl bir yol izleyebilecekleri tartışıldı. Rıza dışı ve tıbbi gereklilik olmadan yapılan interseks çocuk ameliyatlarına dikkat çekilen söyleşide, anne babaların bu konuda çağdışı bir zihniyet izleyen bazı tıp çalışanlarının yanlış yönlendirmelerine uymamaları gerektiği, çocuk yaşta rıza dışı cerrahi müdahalelere maruz kalan interseks bireylerin daha sonra psikolojik ve fiziksel travmalar yaşadıkları vurgulandı. Konuşmacılardan Şerife özellikle kırsalda yaşayan interseks çocukların karşılaştıkları büyük sorunları dile getirdi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan LADEG+ kurucuları Sema Yakar ve Pınar Özer interseks aktivistleri ile çalışmaya devam edeceklerini, interseks çocuk sahibi ebeveynleri doğru yönlendirmek için gerekli çalışmalara öncelik vereceklerini dile getirdiler.

Söyleşinin ve soru cevap kısmının ardından Boysan Yakar’ın aramızda olduğu yıllarda kentsel dönüşüm ve LGBTİ+ alanlarında gerçekleştirdiği mücadele ile ilgili videolar izlendi.


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam