03/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği’nin, İnter Dayanışma’dan Yasemin Bahar’ı konuk ettiği “İnterseks Hareketi – Beden, Görünürlük, Politika” söyleşisi dijital ortamda yayında.

“İnterseks Hareketi – Beden, Görünürlük, Politika” söyleşisi dijital ortamda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği; İnterseks Farkındalık Günü’nde Kaos GL Derneği ve İnter Dayanışma’dan Yasemin Bahar’ın katılımıyla Türkiye’deki ve dünyadaki interseks hareketinin gündemi ile kişilerin ve sivil toplum örgütlerinin interseks hakları alanındaki sorumluluklarını konuşmaya çağırmıştı.

Genç LGBTİ+’dan Mahmut Şeren’in modere ettiği söyleşinin kaydı, “İnterseks Farkındalık Günümüz kutlu olsun” derneğin YouTube kanalında yayınlandı.

Yasemin Bahar’ın İnterseks Hareketi’nden şöyle söz ederek başladığı kaydı, aşağıda izleyebilirsiniz:

“İnterseks Hareketi, 1996 yılında Amerika Birleşik Devleteri’nde bir pediatri konferansında başladı. Peki neden? Çünkü interseks olmak bir hastalık ve sakatlık olarak görülüyordu. İnsan hakları çerçevesinde bile bu bir bozukluk olarak görülüyordu. Fakat interseks olmak doğrudan bir hastalık sahibi olmak anlamına gelmiyor, bu yüzden interseks kişiler interseks olmaları bakımında doğrudan hasta olmuyor.” 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık hakkı
İstihdam