19/11/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Eskişehir’de yaşayan Iraklı mülteci LGBTİ+’lar queer karikatür üzerine konuştu, üretti.

Iraklı LGBTİ+’lar heteroseksizme karşı çizdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Herkes gibi bir insanım”

Kaos GL Derneği, Eskişehir’de düzenlediği queer karikatür atölyesinde Iraklı mülteci LGBTİ+’larla bir araya geldi.

15 Kasım Cuma günü gerçekleşen queer karikatür atölyesini, kaosGL.org editörlerinden, karikatürist Aslı Alpar ve Karikatür Atölyesi’nden Emre Yılmaz yürüttü. Atölyede katılımcılar maruz bırakıldıkları ayrımcı anları ürettiği işlerle tersine çevirdi. Atölyede üretilen işlerden bazıları şöyle:

Nereden biliyorsun?

Hetero bir arkadaşımla kendimi çizdim. Bir gün bana üstümdeki renkli giysileri işaret ederek sordu, ‘ibneler gibi giyinmişsin’. Ben de cevap verdim, ‘sen eşcinsellerin kıyafetlerini nereden biliyorsun?’

irakli-lgbti-lar-heteroseksizme-karsi-cizdi-1

Herkes hetero değil!

Heteroseksüel bir çiftle karşılaştık. Yanımda gey bir arkadaşım vardı, çok kısa bir an için heteroseksüel çiftle bakıştık. Kadının sevgilisi ‘neden kız arkadaşıma bakıyorsun’ dedi sinirli bir şekilde, Biz de “Biz kızlarla ilgilenmiyoruz ki” diye yanıtladık.

irakli-lgbti-lar-heteroseksizme-karsi-cizdi-2

Benim hayatım!

Burada iki trans sevgili çizdim ve karşılarında bir cis hetero adam var. Transları çiçekler içinde gösterdim. Adam ‘Siz trans mısınız’ diyor, kadın da ‘Evet. Bu da sevgilim, cahil olma, bunu sorma, bu benim hayatım” diye yanıtlıyor.

 irakli-lgbti-lar-heteroseksizme-karsi-cizdi-3


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, mülteci
İstihdam