10/05/2021 | Yazar: Kaos GL

İran’da, 20 yaşındaki Alireza Fazeli Monfared, askerlikten muafiyet belgesinde yazan cinsel yönelimini gören üvey kardeşi ve kuzenleri tarafından öldürüldü.

İran’da homofobik nefret cinayeti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

İran, Ahvaz’da 20 yaşındaki Alireza Fazeli Monfared, askerlikten muafiyet belgesinde yazan cinsel yönelimini gören üvey kardeşi ve kuzenleri tarafından öldürüldü.

İranlı Lezbiyen ve Trans Ağı (6Rang), Alireza Fazeli Monfared’in 4 Mayıs Salı gecesi öldürüldüğünü duyurdu.

6Rang, eşcinselliğin halen suç kabul edildiği ülkede askerlik muafiyet belgesinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin yazmasının riskleri konusunda uyarmıştı. 6Rang’in Mayıs 2016’daki raporunda askerlik muafiyet belgesinden bir kişinin cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğinin öğrenilmesinin çok kolay olduğunu bunun da nefret suçlarına sebep olabileceğini söylemişti.

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam