26/09/2011 | Yazar: Kaos GL

İranlı LGBT mülteciler 24 Eylül’de Kayseri’de bir araya geldiler. IRQR örgütünden Arsham Parsi ile Kaos GL Mülteci Koordinatörü Hayriye Kara da buluşmaya katıldı.

İranlı LGBT mülteciler 24 Eylül’de Kayseri’de bir araya geldiler. IRQR örgütünden Arsham Parsi ile Kaos GL Mülteci Koordinatörü Hayriye Kara da buluşmaya katıldı.
 
İranlı LGBT’lerin 1 Ekim 2003 yılında, seslerini duyurmak ve durumlarını konuşmak için ilk kez bir araya geldikleri tarih “Seslerin Bayramı” olarak kutlanıyor.
 
Bu ilk sessiz buluşmadan 4 yıl sonra 24 Eylül 2007 tarihinde İran Başbakanı Mahmoud Ahmadinejad, ABD’de, Kolombiya Üniversitesi’nde kendisine yöneltilen bir soru üzerine “İran’da sizin ülkenizdeki gibi eşcinseller yoktur.” dedi. Bunun üzerine İranlı LGBT bireyler seslerini yükselttiler ve anaakım medyaya İranlı LGBT bireylerin karşılaştıkları zorluklar hakkında röportajlar verdiler.
 
24 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İranlı LGBT bireyler seslerini duyurmak için bir dizi etkinlik gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda 24 Eylül 2011 tarihinde Kayseri’de, yurtdışından gelen İranlı LGBT aktivistlerin yanı sıra çeşitli uydu kentlerden gelen İranlı LGBT sığınmacı ve mültecilerin katılımıyla bir resepsiyon gerçekleştirildi.  Resepsiyona Kaos GL adına Mülteci Koordinatörü Hayriye Kara katıldı.
 
“Ahmadinejad buradayız”
Etkinliği organize eden IRQR örgütünden Arsham Parsi;
“9 yıl önce LGBT camia olarak bir araya geldik, varoluşumuzu haykırmak istedik. Her geçen gün daha da iyiye gidiyor, şu anda aileler de bize katılıyor. Biz haklarımız için mücadele ediyoruz, haklar verilmez, yaşam hakkı için mücadele ediyoruz.” dedi.
 
Kaos GL adına resepsiyona katılan Hayriye Kara, LGBT mültecilerin maruz kaldığı hak ihlallerine değindi ve Kaos GL’nin LGBT mülteciler için yaptığı çalışmaları anlattı. Hayriye Kara konuşmasını Farsça “Ahmadinejad Mainjaiim” (Ahmadinejad buradayız) diyerek bitirdi.

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam