22/09/2010 | Yazar: Kaos GL

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, dün bir transeksüelin

İrem’in Katil Zanlısı Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, dün bir transeksüelin evinde bıçaklanarak öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan zanlı adliyeye sevk edildi.
 
Altıparmak Mahallesi Altıparmak Sokak'taki bir apartmanda oturan İrem Okan'ın (29) bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili evinde gözaltına alınan Emrah Ş'nin (22), Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgulaması tamamlandı.
 
Evde sigara izmariti ve cinayeti işleyen kişinin kan izlerini tespit eden polis, şüphelinin olay sırasında elini kesmiş olabileceğini düşünerek Bursa ve ilçelerindeki tüm sağlık kuruluşlarını uyardı.
 
Elini kesen 50 kişinin bilgisini alan polis, bu kişilerden İrem Okan ile uzun süredir telefon ile konuşup internetle iletişim kuran Emrah.Ş.'yi evinde dün gece gözaltına aldı. Evde kanlı kıyafet ve cinayette kullanılan bıçağı bulan polis, elini kestikten sonra Gemlik Devlet Hastanesi’nde pansuman yaptırıp, aldığı raporu da çalıştığı Gemlik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki otomobil firmasına veren Emrah.Ş.'yi sorgulamak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
 
Verdiği ifadede: “İrem ile uzun süredir görüşüyorduk. Olay günü tekrar evine gittim. Bir tane bira içtim. Kendisiyle cinsel ilişkiye girdim. Sonra o benimle ilişki istedi. Kabul etmedim. Aramızda tartışma çıktı. Küfür edince çıldırdım. Elime geçirdiğim bıçakla iki yerine sapladığımı hatırlıyorum. Sonrasını bilmiyorum. Elimi kesmişim. Evde bulunan laptop, cep telefonları ve bazı ziynet eşyasını alarak kaçtım. Yakalanmamak için de Gemlik’te Devlet Hastanesi’ne giderek elime pansuman yaptırdım.” diyen zanlı adliyeye sevk edildi.
 
Transeksüeller Emniyet Müdürlüğü Önünde Toplandı
Zanlının adliyeye sevk edilmesinden önce bir grup travesti ve transseksüel, Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplandı.
 
Travestileri Transseksüelleri Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı Derneği) Başkanı Öykü Özen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte son 5 yılda 7 travestinin öldürüldüğünü söyledi.
 
Bu cinayetlerin önüne geçilmesini isteyen Özen, cinayetin normal bir 'adam öldürme' olarak değil ‘Nefret cinayeti’ olarak değerlendirilmesini istedi ve “Korkunç bir olay. Cinsel kimliği yüzünden bir kişi bu şekilde ortadan kaldırılmamalı. Bu ayıp kimin?” diye sordu. Ardından ''Travestiler öldürülüyor. Can güvenliğimiz yok. Bunun için yetkililerin acilen gerekli önlemleri almaları gerekiyor'' dedi. Özen, İrem Okan'ın evinin önünde ''Mum yakma'' eylemi yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Dün doğum yeri olan Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Beldesi’nde toprağa verilen İrem Okan’ın annesi Melek Okan, “Yavruma nasıl kıydılar. Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum. Bu acıya nasıl dayanacağım” diye feryat etti.
 
Konuyla iligili haber: [[http://www.kaosgl.org/node/5515|Bursa'da Nefret Cinayeti]]


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam