02/04/2023 | Yazar: Doğa Çatalkaya

TİP’ten aday adayı olan İrfan Değirmenci, partisinin Ankara toplantısında konuştu: “Mücadeleye devam! Tarih Hande Kader’leri, yakılarak öldürülenleri yazacak. LGBTİ+’ları yazacak”

İrfan Değirmenci: Tarih, LGBTİ+’ları yazacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) aday adaylığını açıklayan İrfan Değirmenci, partisinin Ankara seçim hazırlık toplantısında konuştu. Gazeteci kimliğiyle tanınan, aday olduktan sonra Halk TV’deki görevinden istifa eden Değirmenci, “Mücadeleye devam! Tarih Hande Kader’leri, yakılarak öldürülenleri yazacak. LGBTİ+’ları yazacak” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Ankara seçim hazırlık toplantısı, 2 Nisan Pazar günü İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşti.

Gençlerin ve kadınların yoğun olarak katıldığı toplantı, parti üyesi Zeki Avcı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Avcı, “Yurttaşların sesini isteyeceğiz. Meclis halkın sesine ses katmanın aracı olmalıdır” diyerek siyasetçilerin halkın sorunlarını ele almakla sorumlu olduğunu söyledi.

irfan-degirmenci-tarih-lgbti-lari-yazacak-1

Açılış konuşmasının ardından kürsüyü parti üyesi Barış Kineşçi devraldı. Kineşçi parti üyelerine Türkiye İşçi Partisi’nin seçim stratejisi hakkında bilgiler verdi. Araştırma verileri ışığında TİP’in oy trendi, parti üyelerine aktarıldı.

“Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”

Ankara Gençlik Sekreteri Ece Duru ise konuşmasında umuda işaret etti. Gençliğin iradesini güçlendirmeyi hedeflediklerinden bahsederken, Sabahattin Ali’nin, “Unutmayın ki dünyada en korkunç şey ümidini kaybetmektir” sözünü hatırlattı.

Ardından kürsüyü TİP’Lİ Kadınlar Ankara Sözcüsü, Ece Büşra Türközü devraldı. Türközü konuşmasında erkek şiddeti sebebiyle hayatını kaybeden kadınları andı, “Biz doğduğumuz andan itibaren siyasetin içerisindeyiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Bir yol daha var ve o yolu biz inşa ediyoruz” şeklinde konuşmasına devam etti. Konuşma esnasında salondan, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz ve jin, jiyan, azadî” sloganları yükseldi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ise, mücadelenin önemine Kuğulu Park Gezi direnişi ve 10 Ekim gar katliamını anarak dikkat çekti.

“Tarih Hande Kader’leri, yakılarak öldürülenleri yazacak”

Son olarak gazeteci kimliğiyle tanınan, TİP Yenimahalle İlçe Örgütü üyesi İrfan Değirmenci konuşmasını yaptı. Ankara’daki gençlik yıllarından bahseden Değirmenci, Ankara’nın kendisi için aşk ve mücadele demek olduğunu söyledi.

Değirmenci, “Herkesi düşman belleyene hayır dedim kovuldum” diyerek referandum süreci ve sonrasında yaşadığı güçlüklerin mücadele ile üstesinden geldiğini, kendisinin de bir basın emekçisi olduğunu belirtti.

“Mücadeleye devam! Tarih Hande Kader’leri, yakılarak öldürülenleri yazacak. LGBTİ+’ları yazacak” diyerek sözlerine devam eden Değirmenci, iktidarın her geçen gün hedef gösterdiği LGBTİ+’ların yalnız olmadığına dikkat çekti. Bunun üzerine salondan alkış ve sloganlar yükseldi.

İrfan Değirmenci’nin konuşmasının ardından TİP Ankara İl Başkanı Tuncay Çelen, kendisine rozetini takdim etti. Çelen, toplantıyı şu sözlerle noktaladı: “Hep mücadele ettik, yine mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü biz haklıyız, biz kazanacağız!”


Etiketler: insan hakları, medya, siyaset, medya okulu
nefret