02/04/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

İrlanda Başkanı Michael D Higgins bir gençlik örgütünde homofobinin kötülükleri hakkında konuşma yaptı.

İrlanda Başkanı Gençlik Örgütünde Homofobiyi Yerden Yere Vurdu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İrlanda Başkanı Michael D Higgins bir gençlik örgütünde homofobinin kötülükleri hakkında konuşma yaptı.
 
Foróige adlı örgütün düzenlediği konferansta Başkan Higgins “homofobinin dehşet verici, yıkıcı realitesi” diye adlandırdığı durumun aleyhinde konuştu.
 
Konuşmasını hem homofobik hem de ırkçı hakaretler ve şiddete maruz kalan genç insanlarda meydana gelebilecek travmayı tartışarak sürdürdü: “Herhangi bir insanın yalnızca düşük özgüven, dışlanma ya da yalnızlıktan muzdarip olmakla kalmayıp kendine zarar vermeye başlaması fikri toplum için büyük bir felaket.”
 
“Irkçılığın nasıl başladığını, homofobinin yıkıcı etkilerini, dışlanmanın insandaki var olma isteğini nasıl yok ettiğini, her insanın ne kadar da önemli olduğunu düşünmeliyiz. Bunlar çok mühim meseleler, yalnızca duygusal meseleler değiller.” diye ekledi.
 
Taoiseach Enda Kenny ile Westlife eski üyesi ve Foróige Mezunu Kian Egan da Dublin’deki 42. Yıllık Foróige Liderleri Konferansı’nda konuşma yaptılar. 
 
Foróige 57,000 genç insanla çalışan ve bünyesinde 5,125 yetişkin gönüllü bulunduran İrlanda’nın en büyük gençlik örgütü. (Ömer Akpınar/kaosgl.org)
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam